Polonya VizesiBilgi Bankası

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Hakkında Her Şey

Polonya eğitim, öğrenci ve erasmus vizesi (90 günden uzun süreli eğitimler, üniversite eğitimi ve erasmus öğrenci vizesi) sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu sayfamız içerisinde Polonya eğitim, öğrenci ve erasmus vizesi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

İzmir ve çevre illerinde yaşayan misafirlerimiz, Polonya eğitim, öğrenci ve erasmus (D Tipi vize) vizesi başvuru işlemlerini İzmir merkezli BRS Global Vize Danışmanlık ile kusursuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

BRS Global Vize Danışmanlık olarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vize Başvurusu Hakkında Ücretsiz Ön Danışmanlık Almak için;

>>Hemen Bizimle İletişime Geçin<<

Polonya eğitim, öğrenci ve erasmus vizesi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtına hızlı ulaşabilmek için aşağıdaki içindekiler tablosunu kullanabilirsiniz.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya Öğrenci Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya’da 90 günden daha uzun süreli bir eğitim alacaksanız, buradaki bilgiler sizler için derlenmiştir. 90 günden uzun süren Polonya erasmus ve erasmus+ eğitimleri ya da üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimleri, 90 günden uzun süreli dil eğitimi ve stajlar için başvuru yapacak öğrencilerin Polonya ulusal eğitim vize kategorisi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Polonya 90 günden uzun süren öğrenci vizesi Ulusal vize (D tipi) kapsamındadır, bu vize ile diğer Schengen ülkelerini de 180 gün içerisinde 90 günden uzun süre kalmamak şartı ile ziyaret edebilirsiniz.

Polonya öğrenci vizesi başvurusunda bulunmanız için en önemli evrak, Polonya’daki eğitim kurumundan tarafınıza gönderilmiş olan kabul yazıdır. Devlet okulları için fotokopisi kabul edilebilir, özel okullarda orijinali alınmalıdır.

Polonya’dan kabul mektubu geldikten sonra, bu sayfa içerisinde yer alan evrakları toparlamaya başlamalısınız.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

  1. İşlemlere başlamadan önce Polonya’daki eğitim kurumdan kabul mektubu temin edin.
  2. Kabul mektubu elinize ulaştıktan sonra, resmi ikametinizin bağlı olduğu şehirlerin birinden randevu almak olmalıdır. Çünkü randevular çok hızlı dolabilmektedir. Aşağıda ikametinize göre vize başvurusunu nereden yapabileceğiniz açıklanmıştır.
  3. Randevunuza göre gerekli evrakları, formları ve dilekçeleri hazırlayın (Aşağıdaki gerekli evraklar kısmında gerekli olan form ve evraklar açıklanmıştır).
  4. Randevu günü başvuru merkezine giderek başvurunuzu gerçekleştirin.
  5. Başvurudan sonra size verilen takip fişindeki numara ile pasaport takibini yapabilirsiniz. Eğer kargo talimatı verdiyseniz pasaportunuz size direkt kargo ile gelir. Vermediyseniz pasaportunuzu başvuru yaptığınız aynı yerden teslim alabilirsiniz.
Bizim ile birlikte çalışacak misafirlerimiz için tüm süreç tarafımızca yönetilecek ve hangi durumda hangi adımların atılması gerektiği konusunda yönlendirmeler uzmanlarımızca yapılacaktır.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Polonya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

1 Ocak 2023’ten itibaren ikamet şehrine göre belirlenen bölge ayrımı kuralı kaldırılıyor. İkamet şehri farketmeksizin istenilen başvuru merkezinden vize başvurusu gerçekleştirebilecektir. Ancak redde itiraz sürecinde karar veren konsolosluk üzerinden işlem yapılması gerekecektir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler, Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize başvuru merkezi üzerinden Polonya öğrenci vizesi başvurusu gerçekleştirebilir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illeri bulunacaktır.

Beyaz bölge Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden kişilerin Ankara ve Antalya’da bulunan VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Vize verilmek üzere uygun bulunan başvurular, vize başvurusu yapıldığı günden itibaren  15 iş günü içinde sonuçlanır.
  • Başvurunun ayrıntılı bir inceleme gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, en fazla 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
  • Çok nadir olarak görünen, bazı özel durumlarda bir takım ek belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre 60 takvim gününe kadar uzayabilir.
Bu duruma istinaden BRS Global Vize Danışmanlık olarak, Polonya öğrenci vizesi başvurusunun seyahate en az 2 ay kala gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar

Polonya Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Polonya ulusal vize başvuru formu.
  • Kriterlere uygun pasaport (Daha önceden alınan pasaportlar ve e-devlet sisteminden alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri).
  • Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf (35×45 mm boyutunda biyometrik).
  • En az bir ay kalış süresini kapsayan, minimum 30.000 € teminatlı sağlık sigortası (Öğrencilere özel olmalı).
  • Eğitim veren kurumdan kabul veya eğitimin devam ettiğini gösterir belge.
  • Erasmus eğitimi durumunda, gönderen üniversiteden öğrencinin programa kabul edildiğini teyit
    eden belgenin aslı.
  • Konaklamayı gösterir evraklar (Henüz konaklama kesinleşmediyse tarafımızca rezervasyon yapılmaktadır).
  • Ödeme teyit belgesi. (eğitimin ücretli olması halinde).
  • Aşağıda belirtilen maliyetleri karşılamaya yeterli mali kaynaklara sahip olunduğunu teyit eden
    belgelerin ibrazı gerekmektedir (Aşağıda ayrı bir başlıkta miktar açıklanmıştır).
  • Son mezun olduğu okulun diploması (Aktif öğrenciler için güncel öğrenci belgesi).
  • Normal eğitim veya erasmus eğitimi görebilecek seviyede Lehçe veya yabancı dil yeterlilik
    belgesi.
  • Adli sicil kaydı.
  • Askerlik durum belgesi (35 yaş üstü veya Türkiye’de öğrencilik durumunu kanıtlar güncel
    öğrenci belgesi ibraz edenler hariç).
  • Türk vatandaşı olmayanlar için, Türkiye’den Polonya’ya planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.

Sponsorun banka hesabında bulunması gereken miktar 25.000 TL’den az olmamasını kesinlikle tavsiye ederiz. Bununla birlikte, bulundurulması gereken miktarın nasıl hesaplanacağı aşağıdaki gibidir. Sponsorun hazırlayacağı diğer evraklar da sayfanın devamında açıklanmıştır.

Geri dönüş masrafları – vatandaşı olduğu veya ikamet ettiği ülkeye geri dönüş seyahati veya üçüncü bir ülkeye transit geçiş için gereken asgari miktar:

  1. 200 Polonya Zlotisi – Polonya Cumhuriyeti’ne komşu olan ülkelerin birinden geliyorsa
  2. 500 Polonya Zlotisi – Polonya Cumhuriyeti’ne komşu olmayan bir Avrupa Birliği üyesi ülkeden veya Avrupa Ekonomik Alanı sözleşmesine taraf Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi bir ülkeden veya İsviçre Konfederasyonu’ndan geliyorsa
  3. 2500 Polonya Zlotisi – Yukarıda belirtilen ülkelerin dışında bir ülkeden geliyorsa – örn. Türkiye.

Yukarıdaki belirtilen mali kaynak miktarları, yabancının beraberinde seyahat eden her bir aile üyesi için ayrıca sağlanmalıdır. Örneğin, dört kişilik bir aile için yukarıdaki maliyet miktarları 800, 2000 veya 10000 Polonya Zlotisi şeklinde olacaktır.

İkamet masrafları – Polonya’da ikamet edilecek yer konusunda aşağıdaki başlıklardan birine dair belge ibraz edilmesi gerekmektedir:

  1. kira sözleşmesi – aylık kira bedeli ve kullanım giderleri;
  2. kullanım ödüncü sözleşmesi – aylık kira bedeli ve kullanım giderleri;
  3. gayrimenkul mülkiyeti – emlak vergileri veya harçları ile kullanım giderleri;
  4. otelde (motelde) konaklama – gecelik konaklama ücreti; e. öğrenci yurdunda konaklama – idarenin belirlediği aylık konaklama ücreti ve varsa yatırılan depozito.

Geçim masrafları – yukarıda 1. ve 2. maddelerde belirtilen masraflar düşüldükten sonra kalan belgelenmiş mali kaynak miktarı olup aşağıda belirtilen tutarların üzerinde olmak durumundadır:

  1. aylık 701 PLN – tek başına yaşayanlar için
  2. aylık 528 PLN – aileler için (kişi başına düşen mali kaynak miktarı), yani, 12 Mart 2004 tarihli Sosyal Yardım Kanununda belirtilen ve yabancıya ve geçimini sağlamakla yükümlü olduğu aile fertlerine parasal sosyal yardım verilmesine hak tanıyan miktarın üzerinde olmalıdır.

Öğrenciye sponsor olacak kişi çalışma durumuna göre değişen aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

Emekliler için; sgk tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Çalışanlar için; şirketten alınmış imzalı ve kaşeli görev yazısı, imzalı ve kaşeli son 6 aya ait maaş bordrosu, imzalı ve kaşeli işe giriş bildirgesi, sgk tescil ve hizmet dökümü, şirkete son yıla ait vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri, son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

İş verenler için; şirkete son yıla ait vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri, son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Kamu çalışanı için; şirketten alınmış imzalı ve kaşeli görev yazısı, imzalı ve kaşeli son 6 aya ait maaş bordrosu, imzalı ve kaşeli işe giriş bildirgesi, sgk tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Çiftçiler için; çiftçilik belgesi aslı ve fotokopisi, SGK tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

DİKKAT:

  • İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).
  • Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
  • Konsolosluğun yukarıdaki evraklar dışında ek evrak talebinde bulunma ve sizi mülakata çağırma yetkisi olduğu unutulmamalıdır.

BRS Vize ile Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Almanın Kolay Yolu

Polonya Vize Danışmanlık İzmir

  1. Bizimle iletişime geçtikten sonra durumunuzu anlamak için bazı sorular soruyoruz.
  2. Durumunuza en uygun ve en güncel Polonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları tarafınıza gönderiyoruz.
  3. Evraklarınız bize ulaştıktan sonra kontrolleri yapıyoruz. Hatalı ya da eksik evrak var ise düzeltilmesini sağlıyoruz.
  4. Size ve bize en uygun günü kararlaştırıp ve vize başvurusu için randevunuzu alıyoruz.
  5. E-devletten alınacak evrakları alıyoruz, formları ve dilekçelerinizi biz hazırlıyoruz.
  6. Vize başvuru günü randevunuza danışmanlarımızdan biri eşliğinde gidiyorsunuz ve başvurunuzu gerçekleştiriyoruz.
  7. Vize başvurusu sonuçlandıktan sonra pasaportunuzu biz teslim alıyoruz ve sizlere iletiyoruz.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Polonya Öğrenci Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Polonya eğitim, öğrenci ve erasmus vizesi ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Diğer Polonya vize kategorileri hakkında detaylı bilgi için >> https://brsvize.com/category/polonya-vizesi/

12 Yorum

    1. Merhaba, sponsor olacaksa anne ya da baba tercih edilir. Bununla birlikte, Polonya ulusal öğrenci vizesi başvurusu için sponsor olmadan da başvuru yapılabilir. Sizin banka hesabınızda nakit olması yeterli.

      1. Merhaba Polonya 10 aylık bir eğitim programı için hesapta kaç lira bulunması gerekir acaba, veya düzenli gelirli bir memur hesap dökümü yeterli olabilir mi.

        1. Merhaba erasmus vizesi için uzun donem / yükseköğrenimi mi seçmek zorundayız yoksa uzun donem / diğer uzun dönem de oluyor mu ?
          Ankarada ikamet ediyorum Antalyadan veya istanbuldan alabilir miyim ?

  1. Hibe alacağım, benim de sponsor göstermem gerekir mi? Gerekirse yine 25 bin lira mı bulunmalı?

  2. Merhaba. 2022 Mart ayında Polonya’da bir üniversitede ingilizce hazırlık eğitimine başlayacağım. Bunun için vize danışmanlığı hizmeti almak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ? Danışmanlık ücretiniz ne kadar ?

    1. Merhaba 0552 605 44 78 ya da 0554 141 44 78 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Telefonla hemen ulaşamamanız halinde whsatpptan yazabilirsiniz, muhakkak geri dönüş yaparız.

  3. Merhabalar 2022 Mart ayında Polonya/Lublin’de eğitime başlayacağım. Bunun için banka hesabımda nakit olarak dolar bazında ne kadar miktarda param olması gerekir? Eğitim programım 9 aylık bir program.

  4. Merhaba,polonyada hazırlık okuyacağım,benim hesabımda göstereceğim para henüz hesabıma akrabam tarafından gönderildi,geriye donuk 3 aylık hesap dokumu olamıyor,bu durumda ne yapmaliyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now Button