Tüm Vizeler

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Başvuru İşlemleri Hakkında Her Şey

Amerika vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

İnternet sitemiz içerisinde Amerika vizesi hakkında aradığınız birçok sorunun yanıtını bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Türkiye’de aktif hayata sahip ve Türkiye’de ikamet eden tüm misafirlerimiz, Amerika vizesi başvuru işlemlerini İzmir merkezli BRS Global Vize Danışmanlık ile kusursuz bir şekilde yönetebilir ve olumlu sonuç alabilirsiniz.

BRS Global Vize Danışmanlık olarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.

Amerika Vize Başvurunuzu Bizim Desteğimiz ve Danışmanlığımız ile Birlikte Gerçekleştirmek için;

>>Hemen Bizimle İletişime Geçin<<

Son 4 sene (48 ay) içerisinde Amerika vizesi biten kişiler, mülakat randevusuna gitmeden vize yenileme işlemlerini tamamlayabiliyor. Amerika vize yenileme işlemleri hakkında bilgi almak için >> https://brsvize.com/amerika-vize-yenilemesi/

Amerika vizesi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtına hızlı ulaşabilmek için aşağıdaki içindekiler tablosunu kullanabilirsiniz.

İçindekiler Tablosu

Amerika Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Amerika Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Amerika’yı ziyaret etmek isteyen isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Hususisi (Yeşil) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Vize başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanma kararı tamamen konsolosluğa aittir. BRS Global Vize Danışmanlık olarak bizim farkımız, Amerika vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimalinizi yükseltmektir.

Tüm Amerika Vize kategorileri başvuruları direkt olarak Ankara Amerika Büyükelçiliği Vize Departmanı veya İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapılmaktadır. Bu sayfada bulacağınız tüm bilgiler Amerika Göçmen Olmayan Vize kategorileri içindir. İlgili vize kategorileri bu sayfanın devamında paylaşılmıştır ve yalnızca bu vize kategorilerinde hizmet vermekteyiz.

Amerika göçmen olan vize kategorileri; çalışma, oturum, evlilik, aile birleşimi vb. gibi vize çeşitleri hakkında hizmet vermemekteyiz. Green Card başvuruları için hizmet vermemekteyiz.


Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Vizesi Nasıl Alınır? Amerika vizesi almak zor mu? Amerika vizesi alabilmek için daha önce başka bir ülkeye seyahat etmiş olmak gerekiyor mu? Amerika vize başvurusu yapmayı düşünenlerin ilk aklına gelen sorulardandır.

Amerika vizesi almak için aşağıdaki kriterleri sağlama konusunda sorun yaşamamanız gerekiyor olmalı.

  • Amerika vizesi alabilmek için zorunlu olan temel gereklilikleri ve şartları sağlamak
  • Amerika vizesi için gerekli evraklar içindeki tüm evrakları sağlayabiliyor olmak
  • Amerika vize başvurusu yapmak için yeterli sürenin olması
  • Amerika vize başvurusu yapıp olumlu sonuç alabilmek için daha önce yurt dışına seyahat etmiş olmanıza gerek yoktur. Hayatınız boyunca ilk kez yapacağınız seyahat Amerika’ya olabilir.

Burayı incelerken aklınıza bazı soruların geldiğinin ve henüz tatmin olmadığınızın farkındayım. Ama hiç merak etmeyin, aklınıza gelen tüm soruların yanıtlarını ayrıntıları ile birlikte sizlere anlatacağım.

Amerika vizesi almak için gerekli şartlar hakkında bilgi vererek başlayalım.


Amerika Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Amerika Vizesi Almak için Gerekli Şartlar

Amerika vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor.

Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Amerika vizesi almanız çok zordur. Hatta durum acil bile olsa, bu şartlar sağlanamıyorsa vize almanız zor olabilir. Yani herkes Amerika vizesi alamıyor.

Amerika vizesi almak için temel olarak 4 şartı yerine getiriyor olmalısınız. Bu 4 şart sağlandıktan sonra diğer problemler çok daha kolay bir şekilde giderilebiliyor.

Birinci Şart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmak.

Türkiye’den Amerika vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için olmazsa olmaz şartlardan birincisi budur.

İkinci Şart: Türkiye’de düzenli bir yaşantınız olmalı.

Buradaki düzenden kastımız, bir aileniz ve/veya düzenli işiniz olmasıdır. Bu düzenin Türkiye’de kurulu olması gereklidir. Aksi durumda, düzeninizin olduğu ülkeden başvuru yapmanız beklenir. Öğrenciler ve ev hanımları için, içinde bulundukları durum düzenli bir iş anlamına gelmektedir.

Bizim önerimiz, Amerika vize başvurusu yapmadan önce en az 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyor olmanızdır. Bunun iki sebebi var.

  1. Birincisi, bir sene dolmadan yıllık izin hakkınız olmaz. Bir seneden az çalışanlar için konsolosluk vize almak için çalışma durumunun göstermelik olduğunu düşünebilir. Emin olun bunu yapan çok sayıda insan var. Siz onlardan biri olmayabilirsiniz ama konsolosluk bunu düşünebilir.
  2. İkincisi ise, düzenli olarak mevcut işinizde çalıştığınıza ve bir düzenin olduğuna konsolosluğun inanması için, konsolosluğun beklentisi en az bir yıldır aynı kurumda çalışıyor olmanızdır.

Burada birçoğunuzun aklına gelen bir soru olacak. En az 1 senelik çalışma sağlanmadan vize alamaz mısınız? Tabi alabilirsiniz. Biz de daha kısa çalışması olan oldukça çok sayıda misafirimiz için vize aldık. Çünkü konsolosluğun talep ettiği son 6 aya ait çalışma evraklarıdır.

Bununla birlikte, 6 aydan daha kısa çalışan ya da çalışmayanlara da vize alınabiliyor. Bunları da bizzat ve şahsen tecrübe ettik.

Bu durumda seçim yapılması gereken konu, kumar oynamak mı istiyorsunuz yoksa sorunsuz olarak vize almak mı istiyorsunuzdur. Biz tavsiyemizi veririz, gerekçeleri sunarız ama karar sizindir.

Kararınız doğrultusunda da Amerika vizesi alabilmeniz için gerekli her şeyi yapacağımızdan da emin olabilirsiniz.

Üçüncü Şart: Belgeler ile ispatlanabilir düzenli gelir ve birikime sahip olmalısınız.

Belgeler ile ispatlanabilir gelir, düzenli çalıştığınız yerden maaşınızın olması, düzenli olarak gelen kira gelirleri gibi gelir kaynaklarınızı kanıtlamanızdır. Şirket sahipleri için de iş yerinden gelir elde ettiğinizi gösterir banka hesapları ile bu durumu kanıtlayabiliyoruz.

Bu gelirleriniz ile de Amerika’ya gitmek ve vize almak için gerekli olan maddi birikimi sağlayabiliyor olmak gereklidir. Yine burada öğrenci ve ev hanımları için kendisine sponsor olan kişinin gelir kaynakları önemlidir.

Amerika vizesi almak için bankada ne kadar para olması gerektiğine dair sorunuzun yanıtını da tüm ayrıntıları ile bu sayfanın devamında açıklayacağım.

Dördüncü Şart: Amerika vize başvurusu mülakatında kendinizi anlatabiliyor durumda olmalısınız.

İbraz edilen evraklar, sağlanan bilgiler ve mülakat esnasında verilen cevaplar birbiri ile uyum içinde ve destekler şekilde olmalıdır.

Deniz aşırı bir ülkeye gidildiği için diğer ülke vize başvurularından farklı olan bu şartın karşılanabilir olması ciddi önem teşkil etmektedir. Mülakat süreci ve yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde sayfanın devamında açıklayacağım.

Bu dört şartı sağladığınızı düşünerek devam ediyorum. Şimdi gelelim vize başvurusu yapmaya.


Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Amerika vize başvurusu için en uygun vize kategorisini belirleyerek gerekli evraklarınızı hazırlayın. Konsolosluk sitesinde sunulması gereken zorunlu belgeler hakkında detaylı bilgi mevcut değil, genel bir liste bulunmaktadır. Bu önemli ilk adımı kolaylaştırabilmek adına aşağıda temel evraklar, çalışma ve meslek durumuna göre gerekli evraklar, seyahat aracına ilişkin evraklar, finansal durumu gösterir evraklar, seyahat amacı ve vize kategorisine göre ayrı olarak hazırlanmış olan gerekli evraklar listelerine ulaşabilirsiniz.
  • Amerika vizesi online başvuru formunu doldurun, online ödemesini gerçekleştirin ve Amerika vize randevunuzu alın. Konsolosluk sitesinden erişilen online sistem üzerinden Amerika vize online başvuru formu olan DS-160 formunu eksiksiz olarak doldurmalısınız. Durumunuza göre ek formlardan doldurmanız gerekiyorsa onları da doldurmalısınız. DS-160 formu doldurulduktan sonra Amerika vize harç ücreti ödemesi online olarak yapılmaktadır. Seçiminiz doğrultusunda Ankara veya İstanbul’dan gerçekleşecek olan mülakat randevunuzu alın.
  • Seçmiş olduğunuz şehirdeki Amerika vize randevunuza gidin ve mülakata katılın. Amerika vize başvuru durumunu takip edin ve pasaportunuzu teslim alın. Randevu günü Amerika vize randevusu gerekli evraklar dosyanız ile beraber mülakata katılın. Mülakat bitiminde Amerika vize başvurusunun onay veya ret olduğu açıklanmaktadır. Başvurunuzun durumunu başvuru numaranız ile beraber konsolosluk sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Pasaport mülakat gününden yaklaşık 1 hafta sonra tercih edilen PTT şubesine teslim olduktan sonra konsolosluk tarafından bilgilendirme epostası tarafınıza gelecektir. Epostalarınızı kontrol etmeyi unutmayın. PTT şubesinden başvuru kişisi şahsen pasaportunu teslim alabilir.

Amerika Vize Kategorileri

Amerika Vize Kategorileri

Amerika vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de doğru vize kategorisi seçimidir. Bu vize kategorileri;

  • Amerika Turistik Vize (Amerika Turist Vizesi) (ABD B-2 Vizesi)
  • Amerika Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi (ABD B-1/B-2 Vizesi)
  • Amerika İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi (ABD B-1 Vizesi)
  • Amerika Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi (ABD Q Vizesi, ABD Q-1 Vizesi, ABD O Vizesi, ABD P Vizesi, ABD P-1 Vizesi, ABD P-2 Vizesi, ABD P-3 Vizesi)
  • Amerika Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi (Göçmen Olmayan) (ABD F Vizesi, ABD M Vizesi, ABD J-1 Vizesi)
  • Amerika Öğrenci Gezileri için Vize (ABD B-1/ B-2 Vizesi)
  • Amerika Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize (ABD B-2 Vizesi)

Seyahat amacınıza uygun vize kategorisini seçmeniz ve ilgili vize kategorisine göre gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Aşağıda sizlere Amerika vizesi kategorilerini açıkladım. Aynı zamanda ilgili vize başvurusunda bulunabilmek için bazı kilit evraklardan da burada bahsettim. Seyahat etme amacınıza uygun vize kategorisi seçmede yardımı olacağını düşünüyorum. Amerika vize başvurusu için herkesin temin etmesi gerekli belgelerin listesini de aşağıda detaylı olarak bulabilirsiniz.

Amerika Turistik Vize (Amerika Turist Vizesi)

Amerika Turistik Vize

Amerika’ya turistik maksatlı seyahat edecek kişilerin başvuru yapması gereken vize kategorisidir.

Tarafınıza Amerika’dan gönderilmiş olan bir davetiye yoksa ve orada bulunduğunuz süre boyunca müzeleri gezmek, yeni yerler keşfetmek, alışveriş yapmak gibi yalnızca turistik maksatlı faaliyetler yerine getirecekseniz başvurmanız gereken vize kategorisidir.

Amerika turistik vize (turist vizesi) başvurusunda bulunabilmek için herhangi bir tur satın almanıza gerek yok. Tam aksine vize sonuçlanmadan herhangi bir satın alım kesinlikle önermiyoruz. Bir tur paketinin satın alınmış olması vizenin onaylanmasını garantilemez. Amerika turistik vize hakkında yetkin olmayan kişi ve kurumlar genellikle başvuru kişilerini bu konuda yanlış yönlendirerek kazançlarını arttırmaya çalışırlar. Bir tur satın alındığında bu tur meblağı vize ret ile sonuçlansa dahi başvuru kişisine iade edilmez. Aynı zamanda tur paket fiyatları vize başvuru ücretlerine oranla daha yüksek kazançlıdır. Amerika vize başvurusunda yukarıda açıkladığım sebeplerle bir tur satın alınması herhangi bir avantaj sağlamıyor tam aksine boşuna ciddi masraf oluyor.

Amerika Turistik vize başvurusunda en önemli unsurlar ulaşım ve konaklama rezervasyonlarının başvuru sonuçlanana kadar aktif ve teyit edilebilir durumda olmalıdır.

Amerika Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Amerika Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Amerika’da yaşan bir aile bireyinizi, akrabanızı veya arkadaşınızı ziyaret edebilmek maksadı ile Amerika’ya seyahat edecek kişilerin seçmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu vize kategorisini seçebilmeniz için Amerika’dan tarafınıza gönderilmiş olan bir davetiye mektubu olması zorunludur. Bu davetiyeye ile beraber başvuru yapılmalıdır.

Davetiye ile beraber davet eden kişinin Amerikan pasaport, kimlik veya oturum kartının fotokopisi de evraklara dahil edilmelidir.

Davet eden kişinin aynı zamanda tüm masrafları da karşılar şekilde bir davetiye ve ek evrakları göndermesi olumlu sonuç oranınızı arttıracaktır.

Yalnızca ziyaret etmeye değil aynı zamanda düğün, yaşı günü, doğum vb. gibi özel bir durum var ise bu durumun ek evraklar ile desteklenmesi olumlu sonuç alınmasında ciddi önem taşır.

Amerika İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Amerika İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Amerika’da gerçekleşecek olan bir toplantıya, iş görüşmesine, fuara katılabilmek için başvurulması gereken vize kategorisidir. Aynı zamanda bu vize kategorisinde bir fuarda stand kurabilmek, mevcut iş birliği içerisinde olduğunuz firmayı denetlemek vb. gibi yalnızca ticari maksatlı faaliyetler yerine getirilebilmektedir.

Bu vize kategorisini seçebilmeniz için iş veren, sigortalı çalışan, kamu çalışanı, çiftçi, freelancer, sanatçı, sporcu, vb. gibi bir statünüz sahibi ve aktif bir çalışma hayatınızın olması gerekiyor. Burada anlatmak istediğim mesela yalnızca emekli durumunda olarak ticari vize kategorisine başvuru yapılamaz.

Amerika’dan tarafınıza katılacağınız ticari faaliyet hakkında tam detaylı bir davetiye veya katılım bileti sağlanması gerekmektedir. Davetiyeyi imzalayan kişinin Amerika pasaport, kimlik veya oturum kartının fotokopisi de gerekmektedir. Bu evrakların orijinaline gerek yoktur. Kaliteli bir şekilde taratılıp e-posta ile gönderilebilir.

Amerika Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Amerika Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Amerika’da düzenlenecek olan bir konferansa, kültürel etkinliğe ya da sportif etkinliğe katılmak amacıyla seyahat edecekseniz, Amerika kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Amerika kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için, Amerika’dan tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ya da katılım belgesine ihtiyacınız vardır. Amerika’dan gelecek davetiye mektubunun ya da etkinliğe giriş belgesinin resmi kurumlarca onaylanmış ve orijinal olması gibi bir zorunluluk yoktur. Davetiye gönderecek kişi davetiyeyi okunaklı bir şekilde el yazısı ile ya da bilgisayar ortamında yazıp imzaladıktan sonra kaliteli bir şekilde taratıp e-posta yolu ile size iletebilir. Kesinlikle fotoğraf görüntüsü kabul edilmemektedir.

Amerika Erasmus, Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Amerika Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Amerika’da düzenlenen bir eğitime, erasmus ya da erasmus plus programına, dil okulu eğitimine katılmak amacıyla Amerika’ya seyahat edecekseniz, Amerika eğitim ve öğrenci vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken konu eğitimin kapsamı ve başvuru yapacağınız vize kategorisidir. Bu detay size gönderilen davetiye içerisinde de genellikle belirtilir.

Amerika eğitim ve öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için, Amerika’dan tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır. Eğer konaklamanız da bu eğitim kurumu tarafından sağlanıyorsa veya bir yurt ile anlaşmalı şekilde gerçekleşiyor ise konaklamanız hakkında tüm detayların yer aldığı ek bir evrak da olmalıdır.

Amerika Öğrenci Gezileri için Vize

Amerika Öğrenci Gezileri için Vize

Amerika’daki lise ya da üniversite gezileri için öğrencilerin ve refakat eden öğretmenlerin Amerika öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunulması gereklidir. Genellikle lise ve ilk okul öğrencilerinin Amerika’daki okulları ziyaret etmek için grup halinde vize başvurusunda bulunduğu vize kategorisidir.

Amerika öğrenci gezileri vizesi için başvuruda bulunabilmek için Amerika’da gezilecek tüm okulların ve konaklanacak yerlerin bilgilerini içeren davetiye mektubuna sahip olmak gereklidir. Bu davetiye mektubunda tüm öğrencilerin isimleri ve refakat edecek öğretmenlerin de isimleri muhakkak geçmelidir. Buna ek olarak Türkiye’deki okuldan geziyi kanıtlar evrak da sunulmalıdır.

Amerika öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunacak 18 yaş altı çocuklar için, anne ve babaları tarafından imzalanmış yurt dışına çıkmak için refakat edecek öğretmene izin verildiğini kanıtlar muvafakatname sunulmalıdır.

Amerika öğrenci gezilerinde öğrencilere refakat edecek öğretmenlerin sanki ticari vize başvurusunda bulunuyormuş gibi evrak sunması gereklidir. Bu ne demek oluyor? Hemen açıklıyorum. Okuldan bu amaç için görevlendirildiğine dair yazı alınmalı ve tüm masraflarının okul tarafından karşılanacağı ibaresi kesin olmalıdır. Aynı şekilde Amerika’dan gelecek davetiye ve okuldan seyahat edecek kişiler listesinde de öğretmenlerin isimleri muhakkak geçmelidir.

Amerika Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Amerika Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Amerika’ya bir hastane veya kliniğe tedavi almak maksadı ile veya Amerika’da bir hastanede tedavi gören yakının görülebilmesi için seçilmesi gereken vize kategorisidir.

Türkiye’de ki hastanelerden alınmış olan heyet ve sağlık raporları ile beraber Amerika’da ki hastane veya doktor tarafından gönderilmiş olan tedavinin tam detaylı açıklandığı davetiye ile beraber başvuru yapılabilmektedir.

Tedavi gören kişiyi ziyaret edebilmek için ise; tedavi gören kişinin durumunu açıklayan Amerika’da ki hastane ve doktor tarafından onaylanmış davetiye ile başvuru yapılabilmektedir. Durumun aciliyeti olduğu ve davetiyede belirtildiği, ek evraklarla desteklendiği taktirde ve acil randevu alınarak başvuru süresi gözetilmeden birkaç gün içerisinde vize alınabilmektedir.


Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar temel olarak 5 başlık altında toplanır.

  • Temel evraklar; her durumda hazırlanması gereken evraklar
  • Seyahat aracını ve ulaşım aracını gösterir evraklar; uçak bileti vb.
  • Seyahat amacını ve konaklamayı kanıtlar evraklar; turistik vize için otel ya da tur rezervasyonu, aile ziyareti, ticari seyahatler için davetiye v.b
  • Finansal durumu gösterir evraklar; banka hesap dökümleri, kira kontratı vb.
  • Çalışma durumunu gösterir evraklar; sigortalı çalışan, iş veren, öğrenci vb.

Aşağıda bu durumları her bir çalışma durumuna ve seyahat amacına göre açıklayacağım.

Burada belirtmek isteriz ki aşağıdaki evraklar haricinde kişinin durumuna göre destekleyici ek evrakların da sunulması gerekebilir. Bizim ile çalışmanız halinde kişiye özel evrak listeleri tarafınıza gönderilmektedir.

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Temel Evraklar

  • Pasaport, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli ve en az 2 boş sayfası olmalıdır. Pasaportun kimlik bilgileri içeren kısmın ve işlenmiş sayfaların fotokopileri eklenmeli. Varsa eski pasaportlardaki son 3 yıl içerisinde alınmış vize fotokopileri eklenmelidir.
  • Amerika online vize başvuru formu DS-160; online sistem üzerinden doğru ve eksiksiz doldurulmalıdır. Açıklama kısımlarında ilgili detaylı bilgiler mutlaka yazılmalıdır. Formun çıktısını almanıza gerek yoktur.
  • Biyometrik fotoğraf; rötüş yapılmamış, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, daha önce pasaport ya da vizelerde kullanılmamış, 51×51 mm boyutunda ve vesikalık, 240 KB dan büyük boyutta olmamalı, min 600px ile max 1200 px kalitede olmalı, yüz açık bir şekilde görünüyor olmalı, alın ve kulak görünmeli, yüzde gözlük, küpe vb. takılar çıkarılmalı, eğer başörtüsü kullanıyorsanız, alın ve kulaklar muhakkak görünmeli, fotoğraf net olmalı, kesinlikle bulanık olmamalı. Fotoğrafçıdan mail ortamında tarafınıza gönderilmesini talep etmeyi unutmayınız.
  • Seyahat sağlık sigortası; Amerika vize başvurusunda zorunlu değildir.
  • Amerika vize talep dilekçesi; Seyahatinizi niyetinizi açıkladığınız, eklemek istediğiniz ek bilgilere yer verebileceğiniz en önemli evrak diyebiliriz. Kısa ve öz bir bicinde ve resmi bir dil ile yazılmalıdır. İlgili Amerika Konsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır. İletişim bilgileriniz, tarih kesinlikle olmalıdır ve imzalanmalıdır. (Dilekçe İngilizce olmalıdır).
  • Nüfus Kayıt Örneği; E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış nüfus ailenin göründüğü tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (18 yaşından küçükler için nüfus müdürlüğüden alınacak).
  • Tarihçeli İkametgah; E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış tarihçeli ikametgah. (18 yaşından küçükler için nüfus müdürlüğüden alınacak)
  • Kimlik Fotokopisi; Başvuru sahibinin arkalı-önlü kimlik fotokopisi sunulmalıdır
  • Muvafakatname; 18 yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babaları ile birlikte seyahat etseler ve vize başvurusunu birlikte gerçekleştirseler dahi, yasal vasileri tarafından imzalanmış noter onaylı tebliğ/muvafakatname sunmak zorundadırlar. 18 yaşından küçük birey anne ya da babası dışında bir kişi ile seyahat edecekse muhakkak izin yazısında belirtilmelidir. Belge anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. Eğer 18 yaşından küçük olan bireyin velayeti tek bir kişide ise muvafakatnameye ek olarak boşanma/ölüm raporu ve velayet belgesi de sunulmalıdır. (İngilizce çevirisinin yaptırılmasını tavsiye ederiz.)
  • AB / AET vatandaşın aile bireyi için; AB/AET vatandaşı aile bireyleri akrabalığı kanıtlar evraklar (Nüfus kayıt örneği vb) ile birlikte AB/AET vatandaşına ait pasaport fotokopisini de ibraz etmelidir.

Seyahat ve Ulaşım Aracını Kanıtlar Evraklar;

  • Uçak bileti rezervasyonu vb.

Seyahat Amacını ve Konaklamayı Kanıtlar Evraklar;

Amerika turistik vize/turist vizesi için gerekli evraklar

  • Başvuru sahibinin isminin geçtiği otel vb. konaklama rezervasyonu sunulmalıdır.
  • Tur satın alındıysa, tur satın alınan firmadan vize kiti temin edinmelidir (Vize kiti, tur kapsamındaki tüm ulaşım, konaklama, ödeme ve tur kapsamını gösterir belgeler bütünüdür, İngilizce olarak almanızı tavsiye ederiz).
  • Eğer satın aldıysanız ziyaret edilecek yerler için (müze, konser bileti vb) biletin bir kopyası eklenmelidir. (Vize başvurusu sonuçlanmadan otel, uçak bileti v.b. satın alım önermiyoruz)

Amerika aile ve arkadaş ziyareti için gerekli evraklar

  • Amerika’dan başvuru sahibi adına gönderilmiş davetiye mektubu (Kaliteli taratılıp e-posta olarak gönderilmesi yeterlidir, orijinaline gerek yoktur.)
  • Davetiyeyi gönderen kişinin Amerika pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisi de eklenmelidir.

Amerika iş, ticari vize ve fuar vizesi başvurusu için gerekli evraklar

  • Amerika’da görüşme yapılacak firma tarafından gönderilmiş davetiye mektubunun kopyası ile birlikte davetiyeyi imzalayan kişinin Amerika pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisi de eklenmelidir.
  • Amerika ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunacak firma çalışanların iş yeri tarafından görev ve izin yazısı alması gereklidir. İş yeri görev ve izin yazısı şirket antetli kağıdına yazılmalı, şirket yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanmalıdır. Seyahate çıkacak kişinin iş yerindeki görevi, seyahate şirket tarafından gönderildiği, seyahat amacının izah edildiği ve seyahat tarihlerinin net bir şekilde yazdığı İngilizce dilekçe sunulmalıdır.
  • Çalışanların seyahat masrafları çalıştıkları şirket tarafından karşılanmalıdır. İş yeri görev ve izin yazısı içerisinde masrafların karşılanacağı taahhüt edilmek zorundadır. Şirket banka hesabı sunulmak zorunda değildir. Bizim tavsiyemiz ise şirket açısında sorun yok ise banka hesap dökümü sunulması yönündedir. Eğer şirket banka hesaplarını çalışanları ile paylaşmak istemiyor ise, iş yeri görev ve izin yazısında ‘’banka hesaplarımızı çalışanlarımız ile paylaşmıyoruz, konsolosluğun talep etmesi durumunda konsolosluk ile paylaşabiliriz’’ şeklinde açıkça belirtmelidir.

Amerika kültürel ve sportif etkinlik vizesi için gerekli evraklar

  • Amerika kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Amerika’daki etkinlik sağlayıcısı kurum tarafından tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır.
  • Davetiyeyi gönderen kişinin Amerika pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir.
  • Düzenlenen etkinlikte görev almaya yeterliliğinizi gösterir belgeler de sunmanız beklenir.
  • Türkiye’den bir kurum aracılığı ile seyahat edilecekse kurumdan İngilizce imzalı ve kaşeli belge de alınmalıdır.

Amerika erasmus, eğitim ve öğrenci vizesi için gerekli evraklar

  • Amerika’daki eğitim kurumu ya da staj yapılacak kurumdan alınmış kabul yazısı. Erasmus stajı için bu Learning Aggrement olarak geçer. (İngilizce olmalıdır.)
  • Amerika’daki eğitim ya da staja Amerika’dan bir aracı kurum aracılığı ile gidiliyorsa, bu aracı kurumdan alınmış onay yazısı. (İngilizce olmalıdır.)
  • Türkiye’deki bir kurum aracılığı ile Amerika’daki eğitime gidiyorsanız onay yazısı. (İngilizce olmalıdır.)
  • Hibe, burs ya da destek alıyorsanız bu durumu kanıtlar belgeler. (İngilizce olmalıdır.)
  • Amerika’daki eğitim ya da staj süresince konaklamanızın ne şekilde gerçekleşeceğini gösterir belgeler. (İngilizce olmalıdır.)

Amerika öğrenci gezileri vizesi için gerekli evraklar

  • Amerika’da ziyaret edilecek okullardan alınmış davetiye mektubu. Davetiye mektubu içerisinde tüm öğrenci ve öğretmenlerin isimleri geçmelidir. (İngilizce olmalıdır.)
  • Türkiye’deki eğitim kurumundan alınmış yazı. Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin isimleri geçmeli ve gezi hakkında bilgi içermelidir. (İngilizce olmalıdır.)
  • Seyahat boyunca gerçekleştirilecek konaklama ve ulaşım detayları sunulmalıdır. (İngilizce olmalıdır.)
  • Refakat edecek öğretmenler ticari vize başvurusunda bulunuyor gibi diğer evraklarını ibraz etmelidir. (İngilizce olmalıdır.)

Amerika sağlık ve tedavi sebepli vize için gerekli evraklar

  • Amerika’daki doktor/hastane tarafından gönderilmiş İngilizce kabul mektubu.
  • Tedavinin masraflarının ödendiğine dair banka dekontu ya da makbuz.
  • Tedavi olacağınız rahatsızlığı kanıtlar nitelikte Türkiye’den alınmış sağlık raporu. (İngilizce çevirisini tavsiye ederiz.)
  • Rahatsız olan bir yakınınızı ziyaret edecekseniz, yakınınıza ait doktor ya da hastaneden alınmış İngilizce sağlık raporu ve tarafınıza gönderilmiş İngilizce davetiye mektubu.

Finansal Durumu Kanıtlar Evraklar;

Banka hesap dökümleri bankadan imzalı ve kaşeli olarak alınmalıdır. Banka hesap dökümünü aldığınız tarih net bir şekilde görülmelidir. Banka hesap dökümlerinin vize başvuru tarihinden en fazla 15 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
  • Son 6 aya ait gelirini ispatlar nitelikte (Emekli iseniz emekli maaşın yattığı banka, çalışan iseniz maaşınızı aldığınız banka vb.) ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap dökümü sunulması gerekmektedir. Gelirinizi ispatlar hesabınız dışında bakiyesi olan banka hesap dökümleri var ise onlar da eklenmelidir.
  • Varsa tapu, ruhsat ve kira kontratı fotokopileri eklenmelidir.

Çalışma durumunu gösterir evraklar;

SGK tescil ve hizmet dökümleri vize başvuru tarihinden en fazla 7 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Öğrenci belgesi ve dilekçeler 15 gün içinde alınmış olmalıdır.

İş verenler için gerekli evraklar;

  • Son yılı gösterir vergi levhası
  • Bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi
  • Güncel ve ortaklığı gösterir sicil gazetesi (Şahıs şirketleri için zorunlu değildir)
  • İmza sirküleri ya da imza beyannamesi

Avukat, doktor ve eczacılar için gerekli evraklar;

  • Son yılı gösterir vergi levhası
  • Bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri ya da imza beyannamesi

Sigortalı çalışanlar için gerekli evraklar;

  • İş yerinden alınmış ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış İngilizce görev ve izin yazısı.
  • Son 6 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu.
  • Uzun barkodlu, imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).
  • Çalıştığınız şirkete ait; son yılı gösterir vergi levhası, bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi, güncel ve ortaklığı gösterir sicil gazetesi (Şahıs şirketleri için zorunlu değildir), imza sirküleri ya da imza beyannamesi.

Freelancer ya da kontratlı çalışanlar için gerekli evraklar;

  • Freelancer olarak çalıştığınızı kanıtlar nitelikte sunabileceğiniz sözleşme kontrat ve ödemeler ile ilgili güncel tüm evraklar.
  • Kontratlı çalışanlar için güncel kontrat ve kontrata ek olarak sigortalı çalışanlar kategorisindeki sunulabilen tüm evraklar.

Emekliler için gerekli evraklar;

  • Emekliliği kanıtlar belge. SGK emeklileri için e-devletten alınmış barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü. Emekli sandığı için barkodlu SGK dan alınmış hizmet dökümü. Banka sandıklarından (MUNZAM vb) emekliler için ilgili bankadan alınmış emekliliği kanıtlar evraklar.

Çiftçiler için gerekli evraklar;

  • Ziraat odasından alınmış güncel çiftçilik belgesinin orijinali ve 1 adet fotokopisi.

Kamu Çalışanları için gerekli evraklar;

  • Çalışılan kurumdan alınmış İngilizce görev ve izin yazısı.
  • Son 6 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu.
  • Uzun barkodlu imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Sanatçılar ve sporcular için gerekli evraklar

  • Sanatçılar ve sporcular bu konuda yeterliliklerini kanıtlar belgeleri ibraz etmelidir. Sanatçılar için diploma ya da sanatçı kartı. Sporcular için lisansları ya da bağlı bulundukları spor kulübünden sporcu olduğuna dair belgeler.
  • Sanatçı ve sporcular bir firma altında çalışıyorsa bu evraklara ek olarak, sigortalı çalışanlar kategorisi içerisindeki evrakları da ibraz etmek zorundadır.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Öğrenciler için gerekli evraklar;

  • 18 yaşından büyükler e-devletten barkodlu İngilizce öğrenci belgesi sunabilirler.
  • 18 yaşından küçükler için okuldan alınmış öğrenci belgesi ve seyahat okul dönemi içerisindeyse okuldan alınmış İngilizce izin yazısı (Üniversite öğrencileri hariç).
  • Öğrencilerin Amerika’ya seyahat edebilmesi için birinci derece bir akrabasının (Anne, baba, eş ya da çocuk. Kardeşler birinci derece kabul edilmez) sponsor olması gerekmektedir. Sponsor olan kişi yukarıdaki gelir ve çalışma evraklarını sunmak ve İngilizce sponsorluk dilekçesi yazmak zorundadır.

Ev hanımları için gerekli evraklar;

  • Çalışmadığını kanıtlamak maksadı ile e-devlet üzerinden alınmış barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü sunulmalıdır.
  • Çalışmayanlar ve öğrencilerin Amerika’ya seyahat edebilmesi için birinci derece bir akrabasının (Anne, baba, eş ya da çocuk. Kardeşler birinci derece kabul edilmez) sponsor olması gerekmektedir. Sponsor olan kişi yukarıdaki gelir ve çalışma evraklarını sunmak ve İngilizce sponsorluk dilekçesi yazmak zorundadır.

BRS Global Vize Danışmanlık ile Amerika Vize Başvurusu Adımları

BRS Global Vize Danışmanlık olarak, sürecin en başından en sonuna kadar her adımda sizlere destek oluyoruz ve bu sürecin kusursuz yönetilmesini sağlıyoruz. Bizimle çalıştığınız takdirde Amerika vizesi almak için uygulayacağınız birkaç adım vardır. Bunları sizlere aşağıda listeledik. Aynı zamanda hizmetlerimiz menüsü içerisinde de hizmet kapsamımızı olabildiğince detaylı bir şekilde açıkladık.

Burada sizlere tekrar hatırlatmak isteriz. BRS Global Vize Danışmanlık olarak İzmir merkezli bir şirketiz. Fakat Amerika vize başvuruları yalnızca Ankara veya İstanbul’dan gerçekleştirilebildiği için, tüm Türkiye’de ikamet eden ve Amerika vize başvuru işlemlerini Ankara veya İstanbul’dan gerçekleştirecek misafirlerimiz için hizmet verebilmekteyiz.

Amerika Vizesi Almanın Kolay Yolu

Amerika Vize Danışmanlık Merkezi İzmir

1. Adım: Bizimle İletişime Geçin

Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Amerika vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.

2. Adım: Evrakları Bize Ulaştırın

Gönderdiğiniz evrakları kontrol ediyoruz, online başvuru formunu dolduruyoruz, randevunuzu alıyoruz ve dosyanızı Amerika vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.

3. Adım: Randevu Günü Mülakata Gidin

Randevu öncesi sizi mülakata hazırlıyoruz. Randevu günü belirlemiş olduğunuz Amerika Konsolosluğu’ndaki mülakata hazır bir şekilde giriyorsunuz.

Son Adım: İşlem Tamamlandı

Mülakatta elinizde hazır olan dosyayı sunuyorsunuz ve size verdiğimiz bilgiler doğrultusunda cevaplar veriyorsunuz. İşlem tamamlandı.

HEMEN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN


Amerika Vize Ücreti Ne Kadar?

Amerika Vize Ücreti Ne Kadar?

Amerika vize ücreti bazı vize kategorilerinde değişmektedir. Aşağıda yer almayan bir vize tipinin vize ücreti hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Amerika vize başvurularında yaş gözetmeksizin her başvuru kişisi için ödeme yapılmalıdır. Aşağıda sırası ile;

  • Amerika vizesi fiyatları
  • Fiyatlar ile ilgili açıklamalar

ayrıntılı olarak paylaşılmıştır.

 

Vize Tipi Vize Harç Bedeli zorunlu kargo BRS Vize Hizmet Bedeli Toplam
Turistik 185 $ 15 $ 120 $ 320 $
Ticari 185 $ 15 $ 120 $ 320 $
Aile ve Arkadaş Ziyareti 185 $ 15 $ 120 $ 320 $
  • Amerika başvuru formu tamamladıktan sonra konsolosluk ödemesi online olarak yapıldıktan sonra randevu ekranına ulaşılabilmektedir. Konsolosluk harç bedeli ödemesi yapıldıktan sonra randevu oluşturulabilir ve değişiklik yapılabilmektedir.
  • Yukarıdaki fiyatlara KDV dahil değildir.
  • 2022 güncelleme kapsamında vize başvurularında kargo için ek ödeme yapılması gereklidir. Amerika Konsolosluğu’ndaki işlem bittikten sonra pasaport teslim aşamasında pasaportun kargo ile seçtiğiniz en yakın PTT şubesi veya kişisel olarak tercih edilen adrese teslimi için ek ödeme yapılması gereklidir. Yukarıdaki tabloda ücret bilgisi Zorunlu Kargo olarak belirtilmiştir.
  • Vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
  • Amerika vizesi için yapılması gereken tüm ödemeler online olarak konsolosluk sitesi üzerinden ödenmektedir. Bu sitede bir hesap oluşturarak ödeme yapılması gerekmektedir. Ödeme yapılacak kartın uluslararası çekime açık olup günlük limiti düşük olmamalıdır. Aynı zamanda kart visa veya mastercard özelliği taşımalıdır.
  • Schengen ülkelerinde olduğu gibi Amerika vize başvurusunda seyahat sağlık sigortası zorunlu değildir. Başvuru kişisinin isteğine göre yapılabilmektedir.
  • Amerika vize ücreti yaşa göre değişmemektedir. Her yaş için aynı ödemelerin yapılması zorunludur.
  • Amerika vizesi için yapılan ödemeler 1 yıl boyunca kullanılabilir. DS-160 formu doldurulup konsolosluk sitesi üzerinden hesap açılarak ödeme yapıldıktan sonra, herhangi istisnai bir durumdan dolayı başvuru ertelenmek zorunda kalınırsa; yapılan ödeme iade edilmemektedir. Fakat bu ödemenin yapıldığı gün dahil olmak üzere 365 gün boyunca işlem yapabilme hakkı tanınmaktadır.

Amerika Vizesi Hakkında Merak Edilen Diğer Sorular

Amerika Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Amerika vize başvurusu kesinlikle diğer ülkeler ile kıyaslanmamalıdır. Başvuru süreci tamamen farklıdır. Konsolosluk internet sitesindeki bilgiler çok yüzeysel olup kullanımı oldukça zordur. Aranılan bilgiye erişebilmek oldukça güçtür. Yetkin olmayan kişi ve kurumlar tarafından sağlanan yanlış bilgiler sebebiyle de doğru bilinen birçok yanlış var. Amerika vizesi ile Amerika’ya gidebilmek ve Amerika vize başvuru işlemleri hakkında en çok merak edilen ve sorulan soruları sizin için doğru cevaplar ile aşağıda topladık. Sizin de doğru cevabını bulamadığınız başkalarına Amerika vize başvuru sürecinde ışık olabilecek sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar ve Hızlandırma Oluyor Mu?

Amerika Ankara Büyükelçiliği beyanına göre de Amerika vize başvurusunun sonuçlanma süresi öğrenci ve değişim programı gibi vize tiplerinde 7 iş günü, turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti vize tiplerinin işlem süresi ise 4 iş günüdür. Fakat bu sürenin içerisinde kargo süresi dahil değildir. Aynı zamanda konsolosluğun hakkınızda daha fazla araştırma yapılmasına karar verebilir ve ek evrak talep etme hakkı da vardır. Amerika Başkonsolosluğu’na istenen ek evrakları konsolosluğa sunmak da zaman almaktadır ve vize başvuru süreci bu sebepten ötürü de uzayabilmektedir.

Amerika İstanbul Konsolosluğu beyanına göre ise Amerika vize başvurusunun sonuçlanma süresi öğrenci ve değişim programı gibi vize tiplerinde 11 iş günü, turistik, aile ve arkadaş ziyareti vize tiplerinin işlem süresi ise 14 iş günü, ticari ve diğer göçmen olmayan vize tiplerinde ise 10 iş günüdür. Fakat bu sürelerin üzerine kargo veya yukarıda bahsettiğimiz değişkenlere göre işlem süresi uzayabilmektedir. Aynı zamanda tecrübelerimize göre politik ve siyasi gündemler de bu süreçleri ciddi şekilde etkilemektedir.

Amerika’ya gitmek için acil bir sebebiniz varsa ve bunu evraklar ile kanıtlarsanız, konsolosluktan acil olarak randevu alınabilir. Konsoloslukta mülakat esnasında da bu acil durumunuz onaylanırsa çok kısa sürede vizenizi alabilirsiniz. Buradaki acil durum, sizin keyfi gecikmeniz kaynaklı değil, beklenmedik sağlık problemi gibi durumlar için geçerlidir.

Amerika Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılabilir ve Ne Zaman Yapmalıyım?

Amerika vize başvuruları seyahate 1 sene kala gerçekleştirilebilir.

Edindiğimiz tecrübelere istinaden Amerika vize başvuruları bazı zamanlar mülakat bitiminden sonra 1 hafta ile 10 gün arasında sonuçlanabiliyor. Yine tecrübelerimize istinaden 1 ayda sonuçlandığına da tanık olduk. Özellikle yaz dönemlerinde yakın randevu tarihi bulabilmek çok zordur. İstanbul Konsolosluğunda ise neredeyse imkansızdır. Tüm bu bilgilere istinaden, Amerika vize başvurunuzu seyahatinize en az 3 ay kala gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Amerika vize başvurusu için randevu sistemi bazı zamanlarda çok dolu oluyor ve özellikle İstanbul’dan ilk randevuyu haftalar sonrasına alabiliyorsunuz. Bu durumu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Kimler Amerika Vizesi Alabilir?

Öncelikle Amerika vizesi alabilmek için ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de yasal oturum hakkına sahip olmaktır.

Amerika vizesi alabilmek için belirli gereklilikleri sağlayabiliyor olmak gerekmektedir. Bu gereklilikler; finansal durumunuz, Türkiye’ye bağlayıcı sebep sunmak ve Amerika’ya seyahat etme amacınızı belgeler ile ispatlamaktır.

25 yaş ve üstü çalışmayan erkeklerin Amerika vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimali çok düşüktür.

Amerika Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Amerika vize başvurusu direkt olarak Ankara Amerika Büyükelçiliği Vize Departmanı veya İstanbul Amerika Başkonsolosluğu’ndan gerçekleştirilmektedir. Seçim başvuru kişisine kalmaktadır. Amerika vize randevusuna rahatlıkla gidebilmek ve Amerika vize mülakatına daha rahat bir şekilde katılabilmeniz için daha önce gittiğiniz ve bildiğiniz şehirden (Ankara veya İstanbul) Amerika vize başvurusunu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Mülakata adımına gelene kadar tüm işlemler online olarak konsolosluğun beyan etmiş olduğu internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Amerika online vize başvuru formu olan DS-160 ve gerekli ise ek formların da internet ortamı üzerinden doldurulması gerekmektedir.

Amerika Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Amerika vize randevusu online sistem üzerinden Amerika vize harç ücretinin de ödendiği internet sitesi üzerinden alınabilmektedir. Amerika vize harç ücret ödemesini gerçekleştirdikten sonra Amerika vize randevu ekranına yönlendirmektedir. Seçiminiz doğrultusunda Ankara ve İstanbul’dan katılınması gereken mülakat için boş randevu takvimine erişebilir ve en uygun tarihi seçerek Amerika vize randevusunu oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda konsolosluğun tek aranabilir numarası olan ve yalnızca Amerika vize randevusu hakkında hizmet ve bilgi sağlayabilen numara üzerinden Amerika vize başvuru numaranız ile beraber telefon aracılığı ile alınabilmektedir. Amerika vize randevusuna 48 saat kalana kadar randevu tarihi veya saatinde değişiklik yapılabilir veya iptal edilebilmektedir.

Amerika Vize Başvuru Mülakatında Ne Yapmalıyım?

Her ne kadar evraklarınız, sosyal ve ekonomik statünüz, evraklarınız mükemmel olsa dahi konsoloslukta gerçekleştirdiğiniz mülakatta yapacağınız bir hata vize başvurusunun ret ile sonuçlanmasına sebebiyet verebilir. Amerika vize başvuru mülakatı Amerika Konsolosluğu’na girdiğiniz andan itibaren başlar. Bu sebeple sıranızın gelmesini bu bilgi ve bilinç dahilinde beklemenizi tavsiye ederim. Türkçe veya İngilizce olmak üzere iki farklı dil seçimi sunulur. Amerika’ya gitmek için bir vize başvurusunda bulunduğunuz ve orada gündelik işlerinizin şahsınız tarafından gerçekleştirilmesi beklendiği için bizim tavsiyemiz sizi zorlamayacaksa İngilizce olacaktır. Başvuruda bulunduğunuz Amerika vize kategorisi için hazırlanması gereken tüm evraklar yanınızda hazır olmalıdır. Sorulan sorulara bu evraklara ve Amerika online vize başvuru formu DS-160’a da verdiğiniz cevaplar ile birebir uyuşuyor ve destekler şekilde olmalıdır. Net cevaplar vermeye özen gösterin. Türkiye’ye neden geri dönmeniz gerektiğini olması gerekenden ve sorulandan fazla tekrarlamayın.

Amerika vize başvurusunun en kritik konularından biri konsoloslukta gireceğiniz mülakattır. Hatta konsoloslukta gerçekleştireceğiniz mülakat vize alıp almayacağını belirleyen en önemli adımdır.

Bizimle çalışmanız halinde sizi konsoloslukta gireceğiniz mülakat için hazırlıyoruz, gerekli uyarıları ve önerileri sağlıyoruz. BRS Global Vize Danışmanlık, tüm bu süreçte sizlere destek oluyoruz.

Amerika Vizesi için Pasaport Durumu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Amerika vize mülakatı sonucunda size onay ya da ret aldığınız açıklanır. Eğer cevap ret olursa pasaportunuz hemen orada size iade edilir. Eğer onay aldıysanız pasaportunuz konsoloslukta kalır ve size PTT kargo ile gönderilir. Pasaport durumunuzu Amerika vize başvuru numaranız ile beraber Amerika Konsolosluğu’nun internet sitesinden sorgulatabilirsiniz.

Amerika Vize Başvurusu Sonunda Pasaportumu Nasıl Teslim Alırım?

Amerika vize başvurusu için online formu doldururken pasaportunuzu nereden alacağınıza dair seçim yaparsınız. Pasaportunuz konsolosluk tarafından formda seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilir. Pasaportunuzun gönderime çıktığı hakkında tarafınıza bilgilendirici bir e-posta gönderilmektedir. Pasaport PTT şubesine ulaştıktan sonra da pasaportun başvurusu sahibi tarafından teslim alabileceği hakkında yine bilgilendirici bir e-posta tarafınıza gelmektedir.

10 Yıllık Amerika Vizesi Nasıl Alabilirim?

B1/B2 vize kategorisi içinde bulunan Amerika turistik vize, ticari vize ve fuar vizesi, aile ve arkadaş vizesi başvuruları sonucunda Amerika 10 yıllık vize verir. 10 Yıllık Amerika vizesini almanın ilk şartı Amerika Konsolosluğu’nun size güvenmesini sağlamaktır. Bunun için yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm adımların doğru uygulanması ve Amerika vize mülakatı esnasında doğru cevaplar verilmesi gerekmektedir.

Amerika Vize Başvurusunu Şahsen mi yapmak gerekir?

Amerika vize başvurusunu şahsen yapabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz ise mutlaka yetkin bir kişi veya kurum ile beraber online kısmı yönetmeniz üzerine olacaktır. Amerika vize başvurusu son adımı olan Amerika vize randevusuna her başvuru kişisi şahsen giderek mülakata katılması zorunludur.

Genellikle 80 yaşın üzerindeki başvuru kişilerinin Amerika vize başvurusu yaparken Amerika vize randevusuna katılmadan Amerika vize başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Amerika vize randevusuna katılım durumu randevu alındıktan sonra sistem üzerinde bir ibare ile belirtilmektedir. Ancak konsolosluğun herhangi bir sebeple veya sebep belirtmeksizin başvuru kişisini mülakata çağırma hakkı taraflarınca saklı tutulmaktadır.

Genellikle geçerli bir Amerika vize sahibi mevcut vizesinin geçerlilik süresi bitmesi sebebiyle Amerika vize yenileme işlemi için başvuru yapıyorsa; Amerika vize randevu mülakatına gitmeden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Amerika Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü ve Standartları

Amerika vizesi için fotoğraf ölçüsü ve standartları aşağıdaki gibidir. Fotoğraf çektirirken aşağıdaki gerekliliklere dikkat etmelisiniz, aksi takdirde son anda fotoğraf yüzünden sorun yaşayabilirsiniz. Vize başvurusunda kullanılan fotoğraf daha önce pasaport ve vizelerde kullanılmamış olmalıdır. Vize başvurunuz öncesinde aşağıdaki gerekliliklere göre fotoğrafınızı çektirmenizi tavsiye ederiz. Fotoğrafçıdan mail ortamında tarafınıza gönderilmesini talep etmeyi unutmayınız.

  1. 51×51 mm boyutunda ve vesikalık olmalı
  2. 240 KB dan büyük boyutta olmamalı
  3. Min 600px ile Max 1200 px kalitede olmalı
  4. Herhangi bir rötuş yapılmamalı
  5. Arka fonu beyaz olmalı
  6. 6 aydan eski olmamalı
  7. Yüz açık bir şekilde görünüyor olmalı, alın ve kulak görünmeli
  8. Yüzde gözlük, küpe vb. takılar çıkarılmalı
  9. Eğer başörtüsü kullanıyorsanız, alın ve kulaklar muhakkak görünmeli
  10. Fotoğraf net olmalı, kesinlikle bulanık olmamalı

Amerika Vize Reddine İtiraz Nasıl Yapılır?

Amerika vize başvurusu ret ile sonuçlandığı takdirde konsolosluğun vermiş olduğu genel bir ret mektubu vardır. Konsolosluğun sağlamış olduğu bu ret mektubunda genel ret sebepleri yüzeysel bir şekilde bahsedilmiş olup, başvuru kişisinin bu ret sebeplerine dayandırılarak Amerika vizesine uygun olmadığını belirtmektedir. Dolayısıyla bu karara itiraz etmek mümkün değildir. Ancak Amerika vizesi alabilmek için tüm şartlara uyulduğundan ve yapılan Amerika vize başvurusunun eksiksizliğinden, kusursuzluğundan eminseniz hukuki yollara başvurularak itiraz yoluna gidilebilmektedir.

Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği İletişim Bilgileri

Amerika Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği iletişim bilgileri aşağıdadır. Amerika vizesi kategorilerinden hangisi için başvuru yaparsanız yapın, Konsolosluk ya da Elçiliğe giderek mülakata girmeniz gereklidir.

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: İstinye Mah. Kaplıcalar Mevkii No.2  34460 İstinye, İstanbul

Web Sitesi: http://www.usvisa-info.com/

Telefon: (0212) 335 90 00 (Sadece Acil Durumlarda)

Turkiye’den: +90 (850) 390-2884 A.B.D’den: +1 (703) 520-2490

Çalışma saatleri için, https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/

Amerika Ankara Büyükelçiliği

Adres: 1480 Sokak No 1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya, Ankara

Web Sitesi: http://www.usvisa-info.com/

Telefon: (0312) 294 00 00 ve (0312) 455 55 55  (Sadece Acil Durumlarda)

Turkiye’den: +90 (850) 390-2884 A.B.D’den: +1 (703) 520-2490

Çalışma saatleri için, https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/


Yorumlar

Bir Yorum

  1. Merhaba, Amerika R B1/B2 vizem 2014 yılında verildi ve geçerlilik süresi 2024’e kadar. Vize verildiğinde 13 yaşındaydım ve şimdi 20’yim. Vizenin üstündeki resim eski ve şu anki halimden farklı. Vizenin 18 yaşının altında iken verilmiş olması geçerliliğini etkiler mi? Amerika sınır kontrol aşamasında eski resim yüzünden sıkıntı yaşar mıyım?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Call Now Button