Tüm Vizeler

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Başvuru İşlemleri Hakkında Her Şey

Avusturya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

İnternet sitemiz içerisinde Avusturya Schengen vizesi hakkında aradığınız birçok sorunun yanıtını bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

İzmir ve çevre illerinde yaşayan misafirlerimiz, Avusturya Schengen vizesi başvuru işlemlerini İzmir merkezli BRS Global Vize Danışmanlık ile kusursuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

BRS Global Vize Danışmanlık olarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.

Avusturya Vize Başvurunuzu Bizim Desteğimiz ve Danışmanlığımız ile Birlikte Gerçekleştirmek için;

>>Hemen Bizimle İletişime Geçin<<

Avusturya Schengen vizesi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtına hızlı ulaşabilmek için aşağıdaki içindekiler tablosunu kullanabilirsiniz.

İçindekiler Tablosu

Avusturya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Avusturya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Avusturya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Husisi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.

Avusturya Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Avusturya Schengen vize başvurusu VFS Global Avusturya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir ve buradan gerçekleştirilen vize başvurusu konsolosluğa gönderilir.

Vize başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanma kararı tamamen konsolosluğa aittir. BRS Global Vize Danışmanlık olarak bizim farkımız, Avusturya vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimalinizi yükseltmektir.

Avusturya Schengen vizesi kategorileri bu sayfanın devamındaki Avusturya Schengen vizesi kategorileri başlığı altında olan vize kategorileridir.

Avusturya’ya oturum amacıyla (90 gün üzeri – D tipi vize) yani çalışma, aile birleşimi, 90 gün üzeri eğitim vb vize başvurusu gerçekleştirmek isteyen kişinler ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir.


Avusturya Vizesi için Gerekli Evraklar

Avusturya Vizesi için Gerekli Evraklar

Avusturya vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir. Avusturya vize başvurusunu bizim ile birlikte gerçekleştirecek misafirlerimiz için kişiye özel evrak listesi gönderilecek, evrakların doğruluğu tarafımızca kontrol edilerek hata olmasının önüne geçilecek ve gerekirse ek evraklar ile dosya desteklenerek başvuru dosyası kusursuz hale getirilecektir.
Avusturya vize başvurusu için bazı evrakların İngilizce ya da Almanca çevirisi ya da bu dillerde temin edilmesi gerekmektedir. Bu evraklar aşağıdaki gibidir.

  • İşyerinden çalışma ve izin belgesi
  • Şahsi dilekçe
  • Yazılı olarak beyan edilen tüm evraklar (Dilekçeler, Fuar Davetiyesi, ek belgeler v.b.)
  • Muvafakatname
  • Taahütname
  • Pasaport; Seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 90 gün daha geçerli ve en az 2 boş sayfası olmalıdır. Pasaportun kimlik bilgileri içeren kısmın ve işlenmiş sayfaların fotokopileri eklenmeli. Varsa eski pasaportlardaki son 3 yıl içerisinde alınmış vize fotokopileri eklenmelidir.
  • Avusturya Schengen vize başvuru formu; Doğru ve eksiksiz doldurulmalıdır. Yer ve tarih kısımları kesinlikle boş bırakılmamalı ve ilgili kısımları muhakkak imzalanmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf; Rötüş yapılmamış, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, daha önce pasaport ya da vizelerde kullanılmamış, yüzün tam göründüğü, 35x45mm boyutunda 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası; 30.000 € teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli ve Schengen vize gerekliliklerine uygun olmalıdır. (Sigorta Covid-19 Teminatı içermek zorundadır)
  • Avusturya vize talep dilekçesi; Seyahatinizi niyetinizi açıkladığınız, eklemek istediğiniz ek bilgilere yer verebileceğiniz en önemli evrak diyebiliriz. Kısa ve öz bir biçimde ve resmi bir dil ile yazılmalıdır. Avusturya Konsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır. İletişim bilgileriniz, tarih kesinlikle olmalıdır ve imzalanmalıdır.
  • Uçak/Ulaşım Rezervasyonu; Planlanan seyahatin gidiş-dönüş bilgilerini ve yolcu ismini içeren uçak ya da diğer ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler. (Örn; Uçak rezervasyonu, araç ruhsatı vs.) Türkiye’den çıkış ve Türkiye’ye dönüşü göstermelidir. Diğer ülkelere geçiliyor ise ulaşım araçlarının rezervasyonları mutlaka sunulmalıdır.
  • Konaklama Belgesi; Otel rezervasyonu, davetiye vb.
  • Seyahat Amacını kanıtlar belgeler; Seyahat amacı, doğru kategori seçimi ve ayrıntıları hakkında kategoriler kısmından detaylı bilgi alabilirsiniz.
    1. Turistik seyahatler için; otel rezervasyonları veya tur ile seyahat edilecek ise tur kiti.
    2. Avusturya’dan başvuru sahibi adına gönderilmiş davetiye mektubu (EVE davetiyesi).
    3. Ticari ve iş seyahatleri için; Fuar için gidilecekse fuar bileti ya da fuarda stand kurulacaksa buna dair belgeler. Diğer ticari seyahatler için, davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi, başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi, talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.), seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.), duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgilerin yer aldığı davetiyenin net okunur davetiye mektubu ibraz edilmelidir (mail ile pdf formatında gönderilebilir).
    4. Eğitim amacıyla yapılan seyahatler için; Avusturya’daki üniversite veya araştırma merkezinden gönderilen davet mektubunun orijinali. Türkiye Ulusal Ajansı’ndan (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK’tan alınan ve başvuru sahibinin bir Avrupa Birliği Programı tarafından desteklendiğini teyit eden mektup. Başvuru sahibi öğretmen veya üniversite hocası olarak çalışıyorsa işveren tarafından hazırlanmış yazı ve/veya izin onayı.
  • Çalışma Durumunu Gösterir Evraklar;
    1. Sigortalı Çalışanlar için: İmzalı ve kaşeli işveren yazısı, e-devlet üzerinden alınmış barkodlu işe giriş bildirgesi ve sgk hizmet dökümü, son 3 aylık imzalı ve kaşeli maaş bordrosu, şirketin güncel vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri ve son 6 ay içinde alınmış oda kayıt/faaliyet belgesi.
    2. Kamu Çalışanları için; Kurumdan alınmış imzalı ve kaşeli işyeri görev ve izin yazısı, son 3 aylık imzalı ve kaşeli maaş bordrosu, alınabiliyorsa kurumdan işe giriş bildirgesi, e-devlet üzerinden alınmış barkodlu işe sgk hizmet dökümü.
    3. İş Verenler için; şirket antetli kağıdına yazılmış seyahat amacını anlatan imzalı ve kaşeli dilekçe, e-devlet üzerinden alınmış barkodlu sgk hizmet dökümü, şirketin güncel vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri ve son 3 ay içinde alınmış oda kayıt/faaliyet belgesi.
    4. Emekliler için; E-devletten alınmış barkodlu emekli aylık bilgisi ve sgk hizmet dökümü.
    5. Öğrenciler için; e-devlet üzerinden son 7 gün içinde alınmış barkoldu öğrenci belgesi (ilkokul ve lise için okuldan alıncak), sponsorunun çalışma ve finansal evrakları ile birlikte sponsorluk dilekçesi (Sponsor anne, baba, eş ya da çocuk olabilir.).
    6. Çiftçiler için; son 7 gün içinde e-devlet üzerinden alınmış barkoldu hizmet dökümü ve ÇKS belgesi.
    7. Ev hanımları için; Sponsorunun çalışma ve finansal evrakları ile birlikte sponsorluk dilekçesi (Sponsor anne, baba, eş ya da çocuk olabilir.).
  • Finansal Evraklar;  Başvurudan en fazla 7 gün önce alınmış, son 3 ayı gösterir imzalı ve kaşeli banka hesap dökümü (Gelirleri gösteren yani maaş ve kiraların göründüğü hesap kesin alınmalı, harici olarak döviz ya da birikim hesapları da eklenmeli.). Ek olarak tapu ve ruhsat eklenebilir.
  • Nüfus Kayıt Örneği; E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış nüfus ailenin göründüğü tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (18 yaşından küçükler için anne ve babasının nüfus kayıt örneği eklenebilir ya da nüfus müdürlüğüden alınabilir).
  • İkametgah (Yerleşim Yeri); E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış ikametgah (yerleşim yeri) (18 yaşından küçükler için anne ya da babasının e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüğünden alınacak.).
  • Muvafakatname; Başvuru sahibi reşit değilse/18 yaş altındaysa, anne ve babasıyla seyahat ediyorsa muvafakatname alınmasına gerek yoktur. Başvuru sahibi tek başına ya da ebeveynlerinden biri veya sadece yasal vasi ile seyahat ediyorsa: Ebeveynlerinden noter onaylı tebliğ/muvafakatname (bu durum, ebeveynlerden biri yalnız ebeveyn ise ya da velayeti yalnızca kendinde bulunduruyorsa geçerli değildir. Ebeveynlik yetkisine tek başına sahip olan kişi mahkeme kararını sunmalıdır.)
  • AB / AET vatandaşın aile bireyi için; AB/AET vatandaşı aile bireyleri akrabalığı kanıtlar evraklar (Nüfus kayıt örneği, formül B, evlilik cüzdanı vb) ile birlikte AB/AET vatandaşına ait pasaport ya da kimlik de ibraz etmelidir. (Buradan kastımız oturum hakkına sahip olanlar değildir, sadece vatandaşlar için geçerlidir).

BRS Global Vize Danışmanlık ile Avusturya Vize Başvurusu Adımları

BRS Global Vize Danışmanlık olarak, sürecin en başından en sonuna kadar her adımda sizlere destek oluyoruz ve bu sürecin kusursuz yönetilmesini sağlıyoruz. Bizimle çalıştığınız takdirde Avusturya vizesi almak için uygulayacağınız birkaç adım vardır. Bunları sizlere aşağıda listeledik. Aynı zamanda hizmetlerimiz menüsü içerisinde de hizmet kapsamımızı olabildiğince detaylı bir şekilde açıkladık.

Burada sizlere tekrar hatırlatmak isteriz. BRS Global Vize Danışmanlık olarak İzmir merkezli bir şirketiz. Bu sebepten dolayı, Ege bölgesinde ikamet eden ve Avusturya vize başvuru işlemlerini İzmir’den gerçekleştirecek misafirlerimiz için hizmet verebilmekteyiz.

Avusturya Vizesi Almanın Kolay Yolu

Avusturya Vize Danışmanlık İzmir

1. Adım: Bizimle İletişime Geçin

Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Avusturya vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.

2. Adım: Evrakları Bize Ulaştırın

Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Avusturya vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz. Çeviri yapılması gereken evrakların çevirileri konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.

3. Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin

Birlikte belirlemiş olduğumuz randevu günü Avusturya vize başvurusunu gerçekleştirmek için başvuru merkezine gidiyoruz.

Son Adım: İşlem Tamamlandı

Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.


Avusturya Vize Ücreti Ne Kadar?

Avusturya Vize Ücreti Ne Kadar?

Aşağıdaki Avusturya vize ücretlerine, Avusturya vize başvurusu için gerekli olan çevirilerin ücretleri dahil değildir. Çeviri ücretleri evraklar bize ulaştıktan sonra hesaplanır ve size bildirilir.
Yaş Vize Harç Bedeli Başvuru Merkezi Ücreti BRS Vize Hizmet Bedeli Toplam
0 – 5 Yaş 0 € 24,66 € 85 € 110 € + Sigorta
6 – 11 Yaş 40 € 24,66 € 85 € 150 € + Sigorta
12 Yaş ve Üzeri 80 € 24,66 € 85 € 190 € + Sigorta
  • Zorunlu seyahat sağlık sigorta ücretleri aşağıda paylaşılmıştır.
  • Avusturya vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
  • Avusturya vizesi için yapılması gereken konsolosluk ödemesi Euro ve Nakit olarak yapılmalıdır. Metal Euro kabul edilmez. Şahsen vize başvurusu yapmanız durumunda para üstü size TL olarak geri verilir.

Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri

Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Gün Sayısı Ücretlendirme (0-65 Yaş)
1 – 16 Gün 10,00 €
1 Ay 20,00 €
3 Ay 30,00 €
6 Ay 40,00 €
1 Yıl 50,00 €

>>Vize Danışmanlık Hizmetimizden Faydalanmak için Bizimle İletişime Geçiniz<<


Avusturya Vizesi Hakkında Merak Edilen Diğer Sorular

Avusturya Vizesi Hakkında Merak Edilen Diğer Sorular

Bu sayfanın ilk kısımlarında Avusturya Schengen vizesi hakkında birçok konudan bahsettik. Aşağıda da merak edebileceğinizi düşündüğümüz diğer soruları paylaştık.

İnternet sitemizde yer vermemizi istediğiniz başka sorular olursa, sayfanın en altından yorum yazarsanız sizleri o konularda da bilgilendirebilmek isteriz.

Avusturya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Avusturya Schengen vize başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Avusturya Schengen vize başvurusu tüm Türkiye genelinde VFS Global isimli Avusturya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Edirne, Gaziantep, İstanbul (Altunizade), İstanbul (Beyoğlu), İzmir ve Trabzon’da bulunan VFS Global Avusturya vize başvuru merkezinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Avusturya Schengen Vizesi Kategorileri

Avusturya Schengen Vizesi Kategorileri Nelerdir?

Avusturya vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de doğru vize kategorisi seçimidir. Bu vize kategorileri;

  • Avusturya Turistik Vize (Avusturya Turist Vizesi)
  • Avusturya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Avusturya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi
  • Avusturya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi
  • Avusturya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi (90 güne kadar)
  • Avusturya Öğrenci Gezileri için Vize
  • Avusturya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Seyahat amacınıza uygun vize kategorisini seçmeniz ve ilgili vize kategorisine göre için gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Aşağıda sizlere Avusturya Schengen vizesi kategorilerini açıkladım. Aynı zamanda ilgili vize başvurusunda bulunabilmek için bazı kilit evraklardan da burada bahsettim. Seyahat etme amacınıza uygun vize kategorisi seçmede yardımı olacağını düşünüyorum.

Avusturya Turistik Vize (Avusturya Turist Vizesi)

Avusturya Turistik Vize

Avusturya’ya turistik maksatlı seyahat edecek kişilerin başvuru yapması gereken vize kategorisidir.

Konuyu biraz daha açmak gerekirse, Avusturya’dan tarafınıza gönderilmiş bir davetiye mektubu yoksa Avusturya turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Avusturya’ya tamamen turistik faaliyetlerde bulunmak amacıyla yani, sadece gezmek, müzeleri ziyaret etmek, futbol maçı izlemek, tur kapsamında seyahat etmek gibi faaliyetler bunlardan bazılarıdır.

Avusturya turistik vize başvurusu için dikkat etmeniz gereken konu otel/konaklama rezervasyonlarınızın vize başvurusu sonuçlanana kadar aktif kalmasıdır.

Avusturya turistik vize başvurusu sonuçlanmadan önce ya da vize başvurusundan olumlu sonuç almak için tur paketi, otel/konaklama ya da uçak bileti satın almanızı kesinlikle önermiyorum. Vize başvurusu için ücretsiz rezervasyon yapmak yeterlidir.

Avusturya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya’da yaşayan aile, akraba ya da arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Avusturya’ya seyahat edeceklerin Avusturya aile, arkadaş ve akraba ziyareti vizesi başvurusunda bulunması gereklidir.

Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vize başvurusunda bulunabilmeniz için Avusturya’dan tarafınıza gönderilmiş olan resmi makamlar tarafından onaylı davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır. Avusturya davetiye mektubu elektroniktir ve Avusturya’daki resmi makamlar davetiyeyi Türkiye’deki konsolosluklara gönderir. Avusturya’da yaşayan yakınlarınız da bu davetiyenin kopyasını size e-posta yolu ile göndermeleri yeterlidir. Davetiye ile birlikte davetiye gönderen kişi Avusturya pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisini de göndermelidir.

Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu için tarafınıza gönderilecek olan davetiyenin tüm masraflarınızı karşılar nitelikte olması vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına fayda sağlamaktadır.

Bu duruma ek olarak, eğer Avusturya’ya düğüne, nişana, mezuniyete vb. sebepler için ziyaret edecekseniz, resmi davetiyeye ek olarak düğün, nişan vb. durumu kanıtlar davetiye ya da evrakların da sunulması vize başvurusu açısından olumlu yönde katkı sağlar.

Avusturya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Avusturya Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Avusturya’ya ticari ve iş görüşmeleri yapmak, Avusturya’da düzenlenecek olarak fuara katılmak ya da stand kurmak, Avusturya’da düzenli olarak çalıştığınız bir firmaya eğitim almak ya da eğitim vermek, satmış olduğunuz ürünlerin kurulum ya da montajını yapmak gibi sebepler ile seyahat edecekseniz Avusturya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Avusturya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Avusturya’daki firma tarafından size ticari davetiye mektubu gönderilmesi gerekmektedir. Avusturya ticari davetiye mektubu Avusturya’daki firmanın antetli kağıdına yazılmalı ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmalıdır. Bu mektupta seyahat tarihleriniz açık ve net şekilde belirtilmeli, seyahat amacınız açıklanmalıdır. Davetiyenin orijinaline gerek yoktur. Kaliteli bir şekilde taratılıp e-posta ile gönderilebilir. Avusturya’daki firma isterse iç işleri bakanlığından EVE ya da GVE resmi davetiyesi de gönderebilir.

Avusturya ticari davetiye mektubuna ek olarak, davetiyeyi imzalayan kişinin Avusturya pasaport, kimlik ya da oturum kartını da eklemek gerekir. Bununla birlikte, eğer aynı firma ile aranızda bir anlaşma ya da daha önce iş yaptığınızı kanıtlar faturalar varsa vize başvuru dosyası içerisine eklenmesini tavsiye ederiz.

Avusturya’ya işiniz ile alakalı bir fuara katılmak ya da fuarda stand kurmak amacı ile seyahat edecekseniz, fuar katılım bileti, davetiye ya da fuarda stand kuracağınızı kanıtlar evraklar sunulmalıdır.

Avusturya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunacak firma çalışanların seyahat masrafları çalıştıkları şirket tarafından karşılanmalıdır. İş yeri görev ve izin yazısı içerisinde masrafların karşılanacağı taahhüt edilmek zorundadır. Şirket banka hesabı sunulmak zorunda değildir. Bizim tavsiyemiz ise şirket açısında sorun yok ise banka hesap dökümü sunulması yönündedir. Eğer şirket banka hesaplarını çalışanları ile paylaşmak istemiyor ise, iş yeri görev ve izin yazısında ‘’banka hesaplarımızı çalışanlarımız ile paylaşmıyoruz, konsolosluğun talep etmesi durumunda konsolosluk ile paylaşabiliriz’’ şeklinde açıkça belirtmelidir. Dilekçe kesinlikle İngilizce ya da Almanca yazılmalıdır.

Avusturya ticari vize ve fuar vizesi, iş vizesi olarak da bilinmektedir. Bu vize kategorisi Avusturya çalışma vizesi ile çok karıştırılmaktadır. Avusturya ticari vize ile Avusturya’ya Türkiye’de çalıştığınız firmanın ticari maksatları ile kısa süreli gidip dönmektir. Avusturya çalışma vizesi ile Avusturya’ya sürekli çalışmak ve orada oturum hakkı almak içindir.

Avusturya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Avusturya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Avusturya’da düzenlenecek olan bir kongre ya da konferansa, yarışmalara, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak maksadı ile seyahat edecekseniz Avusturya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Bu vize kategorisi için çok fazla karıştırılan bir konudan bahsederek başlamak istiyorum. Avusturya’da düzenlenen bir futbol maçını izlemeye ya da müze gezmeye gitmek bu vize kategorisi kapsamında değildir. Bu durumda iseniz, Avusturya turistik vize/turist vizesi başvurusunda bulunmanız gereklidir.

Avusturya’da düzenlenen bir sportif faaliyette aktif görev alacaksanız (maçın antrenörü ya da sporcu olmanız gibi durum), kongre ya da konferansa özel davet edildiyseniz ya da konuşmacı olarak katılım sağlayacaksanız, şarkıcı iseniz ve konser verecekseniz, robotik yarışmasına katılacaksanız ya da müzede sizin bir eseriniz sergilenecekse ve bu sebeple Avusturya’ya seyahat edecekseniz bu vize kategorisi üzerinden başvuru yapmalısınız.

Avusturya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Avusturya’daki etkinlik sağlayıcısı/kurum tarafından tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır. Davetiyeyi gönderen kişinin Avusturya pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir. Bununla birlikte düzenlenen etkinlikte görev almaya yeterliliğinizi gösterir belgeler de sunmanız beklenir.

Yeterliliği gösterir belge ne demek? Örneğin sportif bir faaliyette görev alacaksınız, Türkiye’deki federasyondan yazı ve lisansınız bunu kanıtlar belgedir. Kongre ya da Konferansa konuşmacısınız diyelim, bu konuda yetkinliğinizi kanıtlar bir kurumdan alınmış yazı, diplomanız ya da sertifikalarınız bu durumu kanıtlar belge niteliğindedir. Bir müzede sizin eseriniz sergilenecekse, bunun sizin eseriniz olduğu ve sanatçı olduğunuzu ispatlar belge sunulmalıdır.

Avusturya Erasmus, Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Avusturya Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Burada size bahsedeceğim bilgiler Avusturya’ya dil kursu, sertifika programlar gibi kısa süreli eğitimler gibi 90 günden kısa süreli eğitime katılacaklar için geçerlidir. 90 günden kısa süreli erasmus ya da erasmus plus + programına katılacak kişiler de aynı vize kategorisinden başvuru yapacaktır. Avusturya erasmus stajı için bazı ek evraklar da istenmektedir.

90 günden uzun sürecek eğitimler Avusturya ulusal vize kapsamındadır ve prosedürleri çok farklıdır. Biz de kurum olarak 90 günden uzun süreli yani Avusturya ulusal vize başvuruları konusunda hizmet vermemekteyiz.

Avusturya eğitim ve öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için ilk şart Avusturya’daki eğitim kurumundan tarafınıza gönderilmiş bir davetiye mektubu gereklidir. Davetiye mektubu ile birlikte eğitim ücretli ise ödeme dekontu sunulmalıdır. Eğer katılacağınız eğitim ücretsiz ise de davet davetiye mektubunda eğitimin ücretsiz olduğu belirtilmelidir. Davetiyeyi gönderen kişinin Avusturya pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir.

Avusturya’ya erasmus stajı için seyahat edeceklerin ‘’Learning Aggrement’’ sunması gereklidir. Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, Avusturya’daki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı gerekmektedir. Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir. Staj için aracı kurumlardan da aracı olunduğuna dair yazı gerekmektedir.

90 günden kısa süreli Avusturya eğitim, erasmus ya da erasmus plus + vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Türkiye’deki eğitim kurumu aracılığı ile Avusturya’daki eğitime katılacaksa, eğitimi kanıtlar nitelikte ilgili kurumdan ıslak imzalı ve kaşeli belge almalıdır. Avusturya erasmus ve erasmus plus + vizesi için okuldan ıslak imzalı ve TC mühürlü erasmus yapılacağını kanıtlar nitelikte belge alınmalıdır.

Avusturya eğitim vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin hesabınızda bulundurması gereken minimum tutar:

24 yaşına kadar: 533,85 EURO / her bir ay için
24 yaş ve üstü: 966,65 EURO / her bir ay için

Ödeyeceğiniz konaklama bedeli 299,95 Euro`yu aştığı takdirde aradaki farkı da hesabınızda
bulundurmalısınız.

Avusturya Öğrenci Gezileri için Vize

Avusturya Öğrenci Gezileri Vizesi

Avusturya’daki lise ya da üniversite gezileri için öğrencilerin ve refakat eden öğretmenlerin Avusturya öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunulması gereklidir. Genellikle lise ve ilk okul öğrencilerinin Avusturya’daki okulları ziyaret etmek için grup halinde vize başvurusunda bulunduğu vize kategorisidir.

Avusturya öğrenci gezileri vizesi için başvuruda bulunabilmek için Avusturya’da gezilecek tüm okulların ve konaklanacak yerlerin bilgilerini içeren davetiye mektubuna sahip olmak gereklidir. Bu davetiye mektubunda tüm öğrencilerin isimleri ve refakat edecek öğretmenlerin de isimleri muhakkak geçmelidir. Buna ek olarak Türkiye’deki okuldan geziyi kanıtlar evrak da sunulmalıdır.

Avusturya öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunacak 18 yaş altı çocuklar için, anne ve babaları tarafından imzalanmış yurt dışına çıkmak için refakat edecek öğretmene izin verildiğini kanıtlar muvafakatname sunulmalıdır.

Avusturya öğrenci gezilerinde öğrencilere refakat edecek öğretmenlerin sanki ticari vize başvurusunda bulunuyormuş gibi evrak sunması gereklidir. Bu ne demek oluyor? Hemen açıklıyorum. Okuldan bu amaç için görevlendirildiğine dair yazı alınmalı ve tüm masraflarının okul tarafından karşılanacağı ibaresi kesin olmalıdır. Aynı şekilde Avusturya’dan gelecek davetiye ve okuldan seyahat edecek kişiler listesinde de öğretmenlerin isimleri muhakkak geçmelidir.

Avusturya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Avusturya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Avusturya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunmak için iki farklı durum vardır. Bunlardan birincisi, Avusturya’ya bir sağlık sorununuz için tedavi olmak maksadıyla seyahat edecekseniz Avusturya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İkincisi ise Avusturya’daki sağlık sorunu olan bir yakınınızı ziyaret edecekseniz de bu vize kategorisi üzerinden başvuru yapılabilir. Her iki durum için de gerekli temel şartları aşağıda açıkladım.

Avusturya’ya tedavi olmak için seyahat edecekseniz iki temel evrak sunulmalıdır.

  • Avusturya’daki hastane ya da doktor tarafından tedaviye kabul edildiğinizi destekler belge. Buna ek olarak, Avusturya’daki tedavinin masraflarının ödendiğini gösterir dekont. Genellikle ödeme yapılmadan hastaneler ya da doktorlar davetiye göndermezler. Davetiye içerisinde eğer size tedavi süresince refakat edecek kişiler varsa isimleri geçmelidir.
  • Türkiye’deki kurum ya da kuruluşlardan rahatsızlığınızı kanıtlar imzalı ve kaşeli doktor raporu.

Avusturya’da bir yakınınızın sorunu varsa ve bu sebepten yakınınızı ziyaret etmek istiyorsanız yine Avusturya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunulabilir. Bu şart altında Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu da yapılabilir. Böyle bir konu karşımıza gelince bizim yaptığımız formu doldururken her iki durumu da işaretlemek, dilekçeler ve ek evraklar ile birlikte her iki vize kategorisi için de başvurusunda bulunmaktır. Gösterilmesi zorunlu olan iki evrak vardır.

  • Avusturya’dan tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubu (Hastane tarafından ya da bir yakınınız tarafından gönderilebilir, her ikisi de yapılabilirse çok daha iyi olur)
  • Avusturya’daki yakınınızın sağlık sorununu kanıtlar nitelikte doktor raporu

Sağlık sorunu acilse ve evraklar ile kanıtlanabilir ise vize başvurusunda acil olarak belirtilip 1-2 günde vize alınabiliyor.

Avusturya Vize Başvurusu için Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Avusturya vize başvurusu için bankada ne kadar para olmalı ya da Avusturya vizesi almak için bankada ne kadar para göstermeliyim? Bu sorular bize en çok sorulan ve genellikle cevabı çok yanlış bilinen sorulardır. Bu durumu size mantığı ile açıklayacağım.

Öncelikle bankada para göstermek biraz yanlış olur. Konsolosluklar, bankanızda zaten gerekli olan miktarın bulunması bekler. Ani para girişleri yapmak da her zaman konsoloslukları düşündüren ve şüpheye düşüren bir durumdur.

Avusturya vizesi almak için bankada bulunması gereken miktar şu kadar olmalı diye net rakam söylenemez. Bazı internet sitelerinde bunu görüyorum ve o şekilde yaparsanız durumunuzu riske atarsınız.

Size ilk olarak bankada görünmesi gereken minimum miktar hesabından bahsetmek istiyorum.

  1. Bir uçak firması sitesine girin ve seyahat edeceğiniz tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarına bakın.
  2. Seyahat tarihlerdeki konaklayacağınız otel fiyatlarını internetten hesaplayın (Davetiyeli gidiyorsanız ve size konaklama sağlanıyorsa bu konuyu es geçebilirsiniz)
  3. Avusturya’da kalacağınız her bir gün için eğer masraflarınızı karşılayan bir davetiye varsa en az 40 €, eğer davetiyeniz yoksa 100 € olarak hesap yapın.

Yukarıdaki üç durumu hesaplayarak bankada göstermeniz gereken minimum miktarı bulabilirsiniz. Tabi burada hesap yaparken çok kötü bir uçak ve otel baz alınmamalı, çıkan hesabın üstüne de Türkiye’ye döndükten sonra en az 1 ay yaşayacak kadar nakit de eklemelisiniz.

Diğer bir önemli nokta ise, bankada bulunması gerekli olan miktar kanıtlanabilir geliriniz ile uyumlu bir miktar olmalıdır. Her ay belirli miktarda para biriktirip o birikim ile seyahat edebileceğinizi gösterebiliyor olmalıdır.

Emekli olup Avusturya’ya davetiye ile gidecekler için Avusturya’da 3 ay kalsalar dahi 700 € civarı nakit göstermeleri yeterlidir. Bizim tavsiyemiz yapılabiliyorsa 1000 € gösterilmesi yönündedir.
Bankada bulunması gereken para Euro ya da TL olabilir. Kredi kartı bakiyeleri nakit olarak kabul edilmez.

Avusturya eğitim vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin hesabınızda bulundurması gereken minimum tutar:

24 yaşına kadar: 533,85 EURO / her bir ay için
24 yaş ve üstü: 966,65 EURO / her bir ay için

Ödeyeceğiniz konaklama bedeli 299,95 Euro`yu aştığı takdirde aradaki farkı da hesabınızda bulundurmalısınız.

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya vizesi nasıl alınır? Avusturya vizesi almak zor mu? Bu sorular Avusturya vize başvurusu yapmayı düşünenlerin ilk aklına gelen sorulardandır.

Avusturya vizesi almak için aşağıdaki kriterleri sağlama konusunda sorun yaşamamanız gerekiyor olmalı.

  • Avusturya vizesi alabilmek için zorunlu olan temel gereklilikleri ve şartları sağlamak
  • Avusturya vizesi için gerekli evraklar içindeki tüm evrakları sağlayabiliyor olmak
  • Avusturya vize başvurusu yapmak için yeterli sürenin olması

Burayı incelerken aklınıza bazı soruların geldiğinin ve henüz tatmin olmadığınızın farkındayım. Ama hiç merak etmeyin, aklınıza gelen tüm soruların yanıtlarını ayrıntıları ile bu sayfanın ilerleyen kısımlarında bulacaksınız.

Avusturya Schengen Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Avusturya Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Avusturya Schengen vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor.

Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Avusturya Schengen vizesi almanız çok zordur. Hatta durum acil bile olsa, bu şartlar sağlanamıyorsa vize almanız zor olabilir. Yani herkes Avusturya vizesi alamıyor.

Avusturya vizesi almak için temel olarak 3 şartı yerine getiriyor olmalısınız. Bu 3 şart sağlandıktan sonra diğer problemler çok daha kolay bir şekilde giderilebiliyor.

Birinci Şart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmak.

Türkiye’den Avusturya Schengen vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için olmazsa olmaz şartlardan birincisi budur.

İkinci Şart: Türkiye’de düzenli bir yaşantınız olmalı.

Buradaki düzenden kastımız, bir aileniz ve/veya düzenli işiniz olmasıdır. Bu düzenin Türkiye’de kurulu olması gereklidir. Aksi durumda, düzeninizin olduğu ülkeden başvuru yapmanız beklenir. Öğrenciler ve ev hanımları için, içinde bulundukları durum düzenli bir iş anlamına gelmektedir.

Bizim önerimiz, Avusturya vize başvurusu yapmadan önce en az 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyor olmanızdır. Bunun iki sebebi var.

  1. Birincisi, bir sene dolmadan yıllık izin hakkınız olmaz. Bir seneden az çalışanlar için konsolosluk vize almak için çalışma durumunun göstermelik olduğunu düşünebilir. Emin olun bunu yapan çok sayıda insan var. Siz onlardan biri olmayabilirsiniz ama konsolosluk bunu düşünebilir.
  2. İkincisi ise, düzenli olarak mevcut işinizde çalıştığınıza ve bir düzenin olduğuna konsolosluğun inanması için, konsolosluğun beklentisi en az bir yıldır aynı kurumda çalışıyor olmanızdır.

Burada birçoğunuzun aklına gelen bir soru olacak. En az 1 senelik çalışma sağlanmadan vize alamaz mısınız? Tabi alabilirsiniz. Biz de daha kısa çalışması olan oldukça çok sayıda misafirimiz için vize aldık. Çünkü konsolosluğun talep ettiği son 3 aya ait çalışma evraklarıdır.

Bununla birlikte, 3 aydan daha kısa çalışan ya da çalışmayanlara da vize alınabiliyor. Bunları da bizzat ve şahsen tecrübe ettik.

Bu durumda seçim yapılması gereken konu, kumar oynamak mı istiyorsunuz yoksa sorunsuz olarak vize almak mı istiyorsunuzdur. Biz tavsiyemizi veririz, gerekçeleri sunarız ama karar sizindir.

Kararınız doğrultusunda da Avusturya vizesi alabilmeniz için gerekli her şeyi yapacağımızdan da emin olabilirsiniz.

Üçüncü Şart: Belgeler ile ispatlanabilir düzenli gelir ve birikime sahip olmalısınız.

Belgeler ile ispatlanabilir gelir, düzenli çalıştığınız yerden maaşınızın olması, düzenli olarak gelen kira gelirleri gibi gelir kaynaklarınızı kanıtlamanızdır. Şirket sahipleri için de iş yerinden gelir elde ettiğinizi gösterir banka hesapları ile bu durumu kanıtlayabiliyoruz.

Bu gelirleriniz ile de Avusturya’ya gitmek ve vize almak için gerekli olan maddi birikimi sağlayabiliyor olmak gereklidir. Yine burada öğrenci ve ev hanımları için kendisine sponsor olan kişinin gelir kaynakları önemlidir.

Avusturya vizesi almak için bankada ne kadar para olması gerektiğine dair sorunuzun yanıtını da tüm ayrıntıları ile bu sayfanın devamında açıklayacağım.

Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Avusturya vize başvurusu için randevunuzu alın. Avusturya Schengen vize başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamıyor. Bunun için Avusturya konsolosluğu bir kurumu yetkilendirmiştir. Bu kurum VFS Global Avusturya vize başvuru merkezi olarak geçer. Avusturya vize başvurusu için VFS Global Avusturya vize başvuru merkezi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak randevunuzu almanız gereklidir.
  • Avusturya vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlayın. Durumunuza uygun olarak Avusturya vizesi için gerekli evrakları hazırlamanız gerekiyor.
  • Randevu günü başvuruya gidin. Randevu günü ve saati gerekli evraklarınız ile birlikte vize başvuru merkezine gidin ve başvurunuzu gerçekleştirin.
  • Başvurunuzu takip edin ve pasaportunuzu teslim alın. Avusturya vize başvurusu sonunda size bir takip fişi verilir. Bu takip fişi üzerinde yazan takip numarası ile VFS Global internet sitesi üzerinden pasaport takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pasaportunuzu kargo yolu ile ya da bizzat vize başvurusu yaptığınız VFS Global ofisinden alabilirsiniz. Bizim ile çalışmanız halinde pasaportunuzu biz teslim alıp sizlere dilediğiniz şekilde teslim ediyoruz.

Avusturya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Bildiğiniz üzere Avusturya Schengen üye ülkelerinden biridir ve Avusturya üzerinden alacağınız vize Schengen vizesidir. Bu sayede Avusturya Schengen vizesi ile aşağıda listelemiş olduğumuz tüm ülkeleri ziyareti edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu Schengen bölgesine ilk girdiğiniz ülke Avusturya olmalıdır. Avusturya vizesi ile başka bir ülkeden Schengen alanına giriş yapmak isterseniz sınır kapısında sizi ülkelerine almayabilirler.

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Çok girişli Avusturya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Bulgaristan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar ve Hızlandırma Oluyor Mu?

Avusturya vizesi başvurusu yaptığınız günden sonra ortalama 15 günde sonuçlanır. Bazı yoğun dönemlerde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır.

Bununla birlikte konsolosluğun sizden ek evrak talep etmesi ya da mülakata çağırması durumunda (çok ender rastlanır ama bu da bir ihtimal) bu süre daha fazla uzar.

Avusturya vize başvurusu için direkt olarak hızlandırma yoktur. Sadece sağlık gibi özel ve acil durumlar evraklar ile kanıtlanırsa, vize başvurusunda acil olarak işaretlenir ve konsolosluk 1-2 günde vize başvurusunu sonuçlandırır.

Avusturya Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılabilir ve Ne Zaman Yapmalıyım?

Avusturya Schengen vizesi başvurusu seyahatinize 6 ay kala yapılabilir. Burada vizenizin vize başvurusu yaptığınız tarihte başlayacağı anlamı çıkması. Avusturya vizesi başlangıç süresi, vize başvurusu yaparken beyan etmiş olduğunuz tarihte başlar. Yani gün kaybınız olmaz.

Avusturya vize başvurusu seyahate en az 1 ay kala gerçekleştirilmelidir. Seyahate 1 aydan daha az kalmış kişilerin vize başvuruları kabul edilmez.

Bu konuda bizim tavsiyemizi de sizlerle paylaşayım. Bize göre seyahate 6 ay kala vize başvurusunu yapmanız mantıklı. Çünkü, vizenizin yetişmesi korkusu olmaz, vize çıktıktan sonra rahat rahat uçak bileti ya da konaklamanızı yapabilir ve plan yapabilirsiniz.

Ama sebebini anlamadığım şekilde insanlar genellikle 6 ay kala vize başvurusu yapmaya çekiniyorlar. Siz de böyle bir durumdaysanız tavsiyemiz oluşabilecek herhangi bir durumda sorun yaşamamanız için seyahate 1,5-2 ay kala Avusturya vize başvurusunu yapmanız yönündedir.

Avusturya vize başvurusu için randevu sistemi bazı zamanlarda çok dolu oluyor ve ilk randevuyu haftalar sonrasına alabiliyorsunuz. Bu durumu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Kimler Avusturya Vizesi Alabilir?

Bu konuyu bu sayfanın üst kısımlarında aslında anlattım. Avusturya vizesi almak için konsolosluğun beklediği bazı şartları ve gereklilikleri sağlıyor olmanız gereklidir. Bununla birlikte gerekli evraklar listesi içerisindeki tüm evrakları da hazırlayabiliyor durumda olmanız gereklidir.

Üst kısımlar okumayanlar sayfanın başına dönüp, Avusturya vizesi hakkında genel bilgi, gerekli şartlar ve gerekli evraklar kısımlarını incelediklerinde beni çok daha iyi anlayabileceklerdir.

Bu kriterleri sağlayan her bir birey kolaylıkla Avusturya vizesi alabilir.

25 yaş ve üstü çalışmayan erkeklerin Avusturya vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimali çok düşüktür.

Avusturya Schengen Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Avusturya Schengen vize başvurusu için VFS Global isimli Avusturya vize başvuru merkezi resmi internet sitesi (https://www.vfsglobal.com/austria/turkey/index.html) üzerinden online olarak randevu almanız gerekmektedir. Özellikle linki sizinle paylaştım çünkü size randevu almak adına dolandırıcılık yapan ve internet sitesini VFS’ye benzeten çok firma var. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.

VFS Global Avusturya vize başvuru merkezi sitesine girdikten sonra vize işlemleri kısmından randevu alman seçeneğine tıklıyorsunuz. Burada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra randevunuzu alıyorsunuz.

Avusturya Vizesi için Pasaport Takibi ve Vize Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Avusturya vize başvurusu sonrasında size bir bilgi fişi verilecek. Bilgi fişinin üzerinde referans numaranız yazılmaktadır. Referans numaranız ile VFS Global internet sitesi (https://www.vfsglobal.com/austria/turkey/index.html) üzerinden pasaport takibinizi yapabilirsiniz.

Avusturya vize başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığını ancak pasaportu teslim aldığınızda öğrenebilirsiniz.

Avusturya Vize Başvurusu Sonunda Pasaportumu Nasıl Teslim Alırım?

Avusturya vize başvurusu sonuçlandıktan sonra pasaportunuz vize başvurusu yaptığınız VFS Global şubesine gelir. Eğer kargo talimatı verdiyseniz burada direkt olarak adresinize kargolanır. Eğer kargo talimatı vermediyseniz kimliğiniz ve vize takip işiniz ile şahsen gidip almanız gerekmektedir. Bizim ile çalışmanız halinde pasaportunuzu biz teslim alıp size iletiyoruz.

Avusturya Vizesi için Biyometri işlemi (VIS) Ne Demek?

VIS kelimesinin açılımı Visa Information System yani Bilgi Kaydı Sistemi’dir. Burada VIS ile adlandırılan konunun tam anlaşılabilir ismi ise parmak izi verme işlemidir.

Avusturya ve tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine (VIS) geçmiş bulunmaktadır.

Çok daha net olmak gerekirse Avusturya vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak izi kaydınız sistemde 5 sene boyunca kayıt altında tutulur.

Avusturya Vize Başvurusunu Şahsen mi yapmak gerekir?

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi için parmak izi vermiş dahi olsanız, Avusturya vize başvurularında şahsen bulunmanız ve tekrar parmak izi vermeniz gerekmektedir.

Avusturya Vize Başvurusu için Parmak İzi Vermem Gerekiyor Mu?

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi için parmak izi vermiş dahi olsanız, Avusturya vize başvurularında şahsen bulunmanız ve tekrar parmak izi vermeniz gerekmektedir.

Avusturya Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü ve Standartları

Avusturya vizesi için fotoğraf ölçüsü ve standartları aşağıdaki gibidir. Fotoğraf çektirirken aşağıdaki gerekliliklere dikkat etmelisiniz, aksi takdirde son anda fotoğraf yüzünden sorun yaşayabilirsiniz. Avusturya vize başvurusu işlemleri için kullanılan fotoğraf daha önce pasaport ve vizelerde kullanılmamış olmalıdır. Avusturya vize başvuru işlemleri öncesinde aşağıdaki gerekliliklere göre fotoğrafınızı çektirmenizi tavsiye ederiz.

  • 35×45 mm boyutunda ve biyometrik olmalı
  • Herhangi bir rötuş yapılmamalı
  • Arka fonu beyaz olmalı
  • 6 aydan eski olmamalı
  • Yüz açık bir şekilde görünüyor olmalı, alın ve kulak görünmeli
  • Yüzde gözlük, küpe vb. takılar çıkarılmalı
  • Eğer başörtüsü kullanıyorsanız, alın ve kulaklar muhakkak görünmeli
  • Fotoğraf net olmalı, kesinlikle bulanık olmamalı

Avusturya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

Avusturya vize reddi sonucunda size bir ret mektubu verilir ve bu ret mektubunda ret gerekçesi beyan edilir. Avusturya vize reddi sonunda itiraz hakkınız bulunmaktadır. Eğer ret kararının yerinde olmadığını düşünüyorsanız redde itiraz edebilirsiniz. Vize reddine itiraz etme süreniz size verilen ret mektubu içerisinde yazmaktadır.

Avusturya vize reddine itiraz için özel bir form yoktur. Avusturya vize reddine itiraz vize red mektubunuzda yazan sebepleri açıklar nitelikte Almanca ya da İngilizce yazılmış bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçe içerisinde tarih, kişisel bilgileriniz (İsminiz, Pasaport ve TC numarası, doğum tarihi gibi) ve iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Bununla birlikte vize ret mektubunuzda yer alan numarayı da eklemelisiniz. Dilekçenizi muhakkak imzalamalısınız.

Bu dilekçeye ek olarak vize ret mektubunuz, ret kararının yanlış olduğunu düşündüğünüz evrakları İngilizce ya da Almanca’ya çevirerek eklemelisiniz (Vize başvurusu sırasında sunmuş olduğunuz evrakları tekrar sunmanıza gerek yoktur).

Avusturya vize ret dilekçenizi ve ret mektubunuzu ilgili Avusturya konsolosluğuna posta, fax ya da e-posta yolu ile iletebilirsiniz. Avusturya konsolosluğu iletişim bilgileri bu sayfanın devamında paylaşılmıştır.

Avusturya vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 aya kadar sürebilmektedir. İtiraz işlemi süresince başka bir Schengen ülkesi ya da Avusturya için vize başvurusunda bulunamazsınız.

Avusturya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?

Avusturya vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Avusturya üzerinden olmalıdır. Avusturya vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).

Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Avusturya vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.

Avusturya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği İletişim Bilgileri

Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Köybasi cad. No. 46, 34464 Yeniköy, Istanbul

Telefon: +90 (212) 363 84 10

Telefax: +90 (212) 262 26 22

E-Posta: [email protected]

Web Sitesi: https://www.bmeia.gv.at/tr/avusturya-baskonsoloslugu-istanbul/

Avusturya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No.189, 06680 Kavaklıdere/Ankara

Telefon: +90 (312) 405 51 90

Telefon: +90 (312) 405 51 92

Fax: +90 (312) 418 94 54

E-Posta: [email protected]

Web Sitesi: https://www.bmeia.gv.at/tr/avusturya-bueyuekelciligi-ankara/


Yorumlar

3 Yorum

  1. Merhabalar nişanlım Avusturya da ve vatandaş 1 haftalığına yanına gitmek istiyorum bu konuda bilgi almak istiyorum.

  2. Merhabalar. C1 İngilizce ve C1 Almanca dil becerilerine sahibim, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Almanya’da 5 yıl okudum, İlkokul ve Gymnasium karnelerim duruyor. Bu olumlu şartlara sahip biri olarak Viyana’ya taşınmak için ve orada mesleğim olan öğretmenliği icra etmek için nasıl adımlar atmam gerekiyor, hangi vize türüne ihtiyacım var vs. öğrenmek istiyorum. Bu süreçte bana yardımcı olabilecek bir danışman arıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Call Now Button