Telephone No.+902325034111
Telephone No.+902325034111
Bize yazmaktan veya aramaktan çekinmeyin. Uzman ve deneyimli danışman kadromuz ile size yardımcı olmaktan her zaman memnuniyet duyarız.
0232 503 41 11
Portekiz vizesi kimler alabilir, nasıl alınır, önemli noktalar ve Portekiz vizesi başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, Portekiz vizesi için gerekli evraklar hangileridir, Portekiz vizesi ücretleri ne kadar, vize başvurumun sonucu kaç günde belli olur? Portekiz vizesi için Danışmanlık Hizmeti Almalı mıyım?
Portekiz vizesi hakkındaki tüm bu sorularınızın cevabını, meslek durumunuza göre hazırlanması gereken evrak listeleri, ücretleri ve tüm merak ettiklerinizi aşağıda bulabilirsiniz.
Portekiz vizesi (Schengen vizesi) için Portekiz konsolosluğu tarafından seyahat amacınıza göre farklı belgeler istenmektedir. Portekiz’e seyahat etmek için seyahat amacınıza uygun olan evraklar ile başvurmanız, doğru prosedürü izlemeniz, vize işlemlerinizin olumlu ve zamanında sonuçlanması adına çok önemlidir.
Portekiz Devleti Schengen bölgesine üye ülkeler arasında yer almaktadır. Portekiz’e seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek için Portekiz vizesi (Schengen vizesi) başvurusu yapmak zorundadırlar. Türkiye Cumhuriyeti hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah) pasaport veya hizmet (gri) pasaportu hamili kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Portekiz vizesi işlemlerine tabi değildirler.
Portekiz Konsolosluğu, kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatlere ilişkin Portekiz vizesi başvurularını doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli Portekiz vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvurularını konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ve vize merkezleri ile turizm/seyahat acentelerine yapabilmektedir. Uzun süreli konaklama gerektiren (öğrenci vizesi, aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi, oturum vizesi vb.) Portekiz vizelerine başvuru yapması gereken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz vizesi başvurularını Macaristan Başkonsolosluğuna veya Portekiz Büyükelçiliği’ne doğrudan yapmak zorundadırlar.
Portekiz ve Macaristan Büyükelçilikleri arasında imzalanan anlaşma sonucunda, İstanbul’daki Macaristan Başkonsolosluğu Portekiz’i ziyaret etmek isteyen Türk Vatandaşı başvuru sahiplerinin vize başvurularını kabul etme yetkisine sahip olmuştur. Ankara’daki Portekiz Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü vize başvurularını kabul etmeye devam edecektir.
Portekiz vizesi (Schengen vizesi) alırken dikkat edilmesi gereken diğer husus ise, seyahat amacınıza göre vize türü seçimidir. Bu noktada da vize danışmanınız sizi doğru yönlendirerek ve uygun vize başvurunuzu sağlamanızda yardımcı olacaktır. Ayrıca Portekiz’de ki kalış süreniz ve buna göre de vize türü belirleme ve ona uygun başvuru ve evrak temini de dikkat etmeniz gereken bir diğer konudur. 90 günü aşan seyahat planlarınızda D tipi ulusal vize başvurusu yaparken 90 günden az olan seyahatlerinizde ise, Portekiz vizesi (Schengen vizesi) başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Adını 14 Haziran 1985 tarihinde imzalanan Schengen Anlaşması’ndan alan Schengen Bölgesi, dış sınırları kontrol etmeye ve ortak adli sistemi ve polis iş birliğini güçlendirerek suçla savaşmaya yönelik ortak kurallarla uyum içinde olarak insanların, malların, hizmetlerin ve anaparanın serbest ve kısıtlamasız dolaşımı için diğer üye ülkelerle iç sınırlarının kaldırılmasını kabul eden 26 farklı Avrupa ulusundan oluşan bir bölgeyi ifade eder. Schengen Bölgesinde 22 tanesi Schengen müktesebatını tam olarak yerine getiren ve 4 tanesi Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi olup Schengen Anlaşması ile ilgili Özel Anlaşmalar yoluyla Schengen Müktesebatını yerine getiren 26 üye ülke bulunmaktadır.
Schengen vizesi verme yetkisi olan ülkeler; Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre, İsveç ve Lihtenştayn’dır. Bu ülkelerden İzlanda, İsviçre, Norveç ve Lihtenştayn Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkeler arasında olup, diğer ülkeler Avrupa Birliği üyesi ülkelerdir. Schengen üyesi olmayan fakat Schengen vize’si ile ziyaret edilebileceğiniz ülkeler ise; Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino ve Vatikan‘dır.
Schengen Bölgesi dahilindeki ülkelere seyahat etmeyi planlarsanız, ilk olarak pasaport ve Schengen vizesine sahip olmanız gerekir. Schengen vize başvuru işlemleri karmaşık ve yorucu olabilir, fakat bu süreç stratejik, planlı ve doğru yönetildiğinde vize alınmaması için herhangi bir sebep yoktur. İnternet sitemiz içerisinden konsoloslukların talep etmiş olduğu gereklilikler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Portekiz vizesi için aldığınız veya alacağınız danışmanlık hizmeti nasıl ve ne fayda sağlar, vize başvurunuz öncesinde doğru evrak temini ve takibi için doğru yönlendirme ve dosyanızın vize başvurunuz için doğru hazırlanması için Portekiz vizesi başvurularınızda danışmanlık almanız yararınıza olacaktır. Ayrıca Portekiz vizesi başvuru sonrası pasaport takibi ve Portekiz vizesi onaylanması halinde vize başvuru merkezinden teslim alıp size ulaşımına kadarki takibini vize danışmanınız sağlayacaktır, ayrıca konsolosluğun istisnai durumlarda isteyeceği ek belgelerin takip edilip size iletilmesi ve gerekli durumlarda sizin adınıza temin edebilir ve konsolosluğa iadesi konusunda vize danışmanları işinizi hafifletmekte ve doğru yönlendirme konusunda destek olmaktadır. Portekiz vizesi hakkında detaylı bilgi ve yönlendirmeleri de danışmanınız size en uygun şekilde sağlayacak ve vizenizi alırken danışmanlarınız her daim yanınızda olacaktır.
Profesyonel ve deneyimli kadromuz ile alacağınız hizmete ve insana önem veriyoruz. Aradığınız tüm bilgilere sitemizden ulaşabilir ve profesyonel danışman arkadaşlarımızın danışmanlığında vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz.
Portekiz vize başvuru formu aşağıdaki gibidir. Portekiz vize başvurusu için gerekli olan Portekiz vize başvuru formu BRS Global Vize Danışmanlık olarak tarafımızca doldurulacaktır.
Adres: POLAT OFİS B Blok, İmrahor Cad. Yankı Sokak No: 27 Gürsel Mah., Kağıthane – 34400 İSTANBUL
Telefon: +90 212 317 9214 (07.00 – 15.30)
Telefon: +90 212 317 9215 (07.00 – 15.30)
Faks: + 90 212 317 9218 73
E-mail: [email protected]
Adres: Kırlangıç Sokak No.39 Gaziosmanpaşa – Ankara
Telefon: (0312) 405 41 01
Fax : (0312) 446 36 70
E-mail : [email protected]
[email protected]